h

Nog meer winsten van ons zorggeld

26 september 2019

Nog meer winsten van ons zorggeld

Uit nieuw onderzoek van Follow the Money, Pointer en Reporter radio blijkt dat er nog steeds enorme winsten worden gemaakt in de zorg. Terwijl Arnhem wil bezuinigen op de zorg, vult de zorgtop haar zakken met zorggeld.

‘In 2016 berichtte Omroep Gelderland al dat miljoenen zorggeld verdwijnt in de zakken van directeuren. Uit dit nieuwe onderzoek blijkt weer, twee jaar later, dat dit nog steeds gebeurt. De gemeente Arnhem geeft bijvoorbeeld zorggeld aan Albero Zorggroep, in het onderzoek beschreven als 'een ingewikkelde geldmachine, waarlangs opnieuw aanzienlijke sommen zorggeld wegvloeien naar de aandeelhouders'. Geld voor zorg dat niet naar zorg gaat, maar naar aandeelhouders, dat is schandalig en moeten we niet willen,' zegt Sarah Dobbe, SP raadslid.
 
'Uit eerdere vragen over zorgwinsten bleek een blind vertrouwen van dit Arnhemse college in de markt. En dat terwijl zelfs onze minister van Volksgezondheid, hoogleraren en economen concluderen dat marktwerking in de zorg is doorgeschoten. Het heeft geleid tot deze ravage van winst maken, concurrentie en schimmige BVs. Het is dus tijd dat we in Arnhem onze zorg écht anders gaan organiseren en niet blind overlaten aan de markt. Het moet om mensen gaan en niet om winsten', aldus Dobbe.    

Lees hier de vragen die de SP aan het Arnhems college heeft gesteld:

U bent hier