h

SP Arnhem in het nieuws "Raadswerkgroep Rijnboog"

23 mei 2008

SP Arnhem in het nieuws "Raadswerkgroep Rijnboog"

de-gelderlander-klein2.jpg

Gebrek aan steun nekt werkgroep Rijnboog

ARNHEM - Onafhankelijk voorzitter Marion Blom van de Raadswerkgroep Rijnboog heeft gisteren de opdracht voor het burgerparticipatietraject voor het Coehoorngebied teruggegeven aan de Arnhemse gemeenteraad.
Door het vertrek van de SP en Pro Arnhem uit de werkgroep valt de steun onder het functioneren weg, schrijft Blom aan burgemeester Pauline Krikke als voorzitter van de gemeenteraad.

Blom betreurt het dat de raadswerkgroep de klus niet kan afmaken. 'De politieke standpunten van partijen hebben zich vermengd met de procesmatige rol die de raadswerkgroep heeft', schrijft ze.

De raadswerkgroep had, na de afronding van het preferendum over het Havenkwartier vorig jaar juni, tot taak de verdere uitwerking van de Rijnboogplannen te begeleiden. Doel was de burger van Arnhem nadrukkelijk bij dat proces te betrekken.

De SP en Pro Arnhem wilden de Arnhemmers ook betrekken bij de hoog oplopende discussie over het cultuurcluster aan de haven. Zij wilden de burger laten kiezen uit meerdere plannen daarvoor.

Een meerderheid van de raad zag daar eind april niets in. Zij omarmde een voorstel van de VVD om het nieuwe Museum voor Moderne Kunst Arnhem meer ruimte te geven dan tot dan toe gepland, waarna SP en Pro Anhem zich terugtrokken uit de werkgroep.

Daardoor ontbreekt de steun om behalve aan de burgerparticipatie voor het Havenkwartier ook een dergelijk traject in te gaan voor het Coehoorngebied ten zuiden van het station, schrijft Blom.

Het proces voor het Havenkwartier zal gewoon worden afgerond. De werkgroep wil voor de zomer een definitief schetsontwerp hebben voor de Rijnbooghaven.

U bent hier