h

Westervoort in actie om MER voor Bruil

24 mei 2008

Westervoort in actie om MER voor Bruil

de-gelderlander-klein2.jpg

Inwoners Westervoort in actie om MER voor Bruil af te dwingen

WESTERVOORT/ARNHEM - Er komt een handtekeningenactie om bij de provincie af te dwingen dat er toch een Milieu Effect Rapportage (MER) komt voor de vestiging van asfaltcentrale Bruil aan de Koningspleij in Arnhem, pal tegenover Westervoort.

Als er 1500 handtekeningen zijn, moeten provinciale staten de kwestie bespreken.

Initiatiefnemer Ad Bleumink uit Westervoort denkt dat de provincie Gelderland daarna niet ontkomt aan een MER, waarin de gevolgen van de asfaltcentrale voor de omgeving onderzocht moet worden.

Bleumink (voorzitter van wijkraad Mosterdhof) wil via zijn burgerinitiatief verder voor elkaar krijgen dat de asfaltcentrale, als die er komt, aan de strengste eisen moet voldoen.

Derde punt dat Bleumink geregeld wil zien is dat als er toch overlast is, dat niet wordt gedoogd. "Dan moet de fabriek meteen worden stilgelegd, totdat die kwestie is opgelost."

Bleumink wil met zijn door Westervoortse en Arnhemse bewonersgroepen gesteunde actie bereiken dat de leefkwaliteit in de omgeving gewaarborgd blijft. "Eigenlijk moet die juist beter worden, want we hebben al te maken met overlast door de Pleijroute, AVIRA en de bedrijven in Huissen."

Ook de Westervoortse politiek wil een MER voor Bruil afdwingen. Onder aanvoering van Westervoorts VVD-leider Arthur Boone is geregeld dat er binnenkort een gesprek komt met de fracties in provinciale staten.

Het zal duidelijk zijn dat de SP Westervoort, Arnhem en de in de provincie het zelfde geluid zullen laten horen. Geen asfaltfabriek in Arnhem.

Lees hier verder ..

âde SP in Provinciale staten over de komst van Bruil".

U bent hier