h

Verhuizing 'de Boei' strandt

13 januari 2009

Verhuizing 'de Boei' strandt

Bij de behandeling van de verhuizing in de gemeenteraad gaf wethouder van Eeten aan dat alles in kannen en kruiken was. De verhuizing kon plaatsvinden, hij zag geen beren meer op de weg. Echter een kudde verdwaalde zeehonden, heeft als nog roet in het eten gegooid.     <<.. wordt wederom vervolgd ..>>

Zie eerdere web-postings hier, hier en hier ..

Rechter blokkeert verplaatsing drugsboot

dinsdag 13 januari 2009 | 19:21

ARNHEM - De Arnhemse drugsboot De Boei kan tot nader order niet worden verplaatst naar de Nieuwe Haven. Dat is het gevolg van de gerechterlijke uitspraak in het kort geding dat Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) had aangespannen tegen de gemeente Arnhem. De Boei zou vandaag van de Nieuwe Kade, bij de John Frostbrug, verhuizen naar de Nieuwe Haven.

Door de strenge vorst van de afgelopen weken kon de nieuwe locatie echter niet bedrijfsklaar worden gemaakt, waardoor de operatie was uitgesteld tot donderdag 22 januari. Toch werd dinsdagochtend een begin gemaakt met de voorbereidingen.

Ook de datum van 22 januari is nu, door de uitspraak, van de baan. OKA had bezwaar gemaakt tegen de verplaatsing, en de rechter heeft nu bepaald dat De Boei niet mag verhuizen tot dat bezwaar door de gemeente is behandeld. Dat kan weken tot maanden duren. De motivatie van het vonnis is nog niet bekend.

OKA vindt dat de gemeente Arnhem eerdere afspraken schendt omtrent de locatie van de drijvende opvang. Zij vinden dat er te veel overlast onstaat op bedrijventerrein Het Broek. Overleg met de gemeente leverde de ondernemers niets op, en zij stapten naar de rechter.

OKA-voorzitter Bart van Meer is verheugd over de uitspraak: "Ik hoop dat dit voor de gemeente Arnhem reden is om opnieuw in overleg te treden en niet buiten ons om allerlei afspraken te schenden."

De zoektocht naar een nieuwe locatie voor de drugsboot leidde afgelopen jaar tot hooglopende discussies in de stad. Uiteindelijk besloot het college van burgemeester en wethouders de voorziening toch naar de Nieuwe Haven te verplaatsen. De Boei moet weg van de huidige plek vanwege de bouw van het CobercoKwartier, recht tegenover de ligplaats.

U bent hier