h

Plaatjes plakken met de PvdA

11 februari 2009

Plaatjes plakken met de PvdA

Dat de PvdA Arnhem het gezicht van de stad al decennia verkwanselt is een feit. In plaats van hiervoor blijvende oplossingen te zoeken, plakt men er liever plaatjes over.

de-gelderlander-klein2.jpg

Bouwput station wordt 'opgeleukt'

woensdag 11 februari 2009

ARNHEM - De bouwput van het station van Arnhem wordt binnenkort verfraaid. Dat heeft wethouder Willem Hoeffnagel aan de gemeenteraad beloofd. "Op het hek rond de bouwplaats zal bekleding worden aangebracht."

De wens tot verfraaiing dateert al van 2005. Wat er op de doeken komt is afhankelijk van overleg tussen gemeente en ondernemers rondom het station, meldt Hoeffnagel.

De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft op haar website een 'meldpunt lelijke plekken' ingesteld waar mensen bouwputten of lang braakliggende gronden kunnen aanmelden die in aanmerking komen voor een opknapbeurt.

Raadslid Martien Louwers is voorstander van kunst in de bouwput van het station. "We denken aan een verwijzing naar het toekomstige Nationaal Historisch Museum of een andere kunstzinnige inrichting." Hoeffnagel kiest voor doeken op de omheining omdat hij rekent op een snelle start van de tweede fase van de stationsbouw.

U bent hier