h

Bijlage Vitesse-rapport openbaar

24 maart 2009

Bijlage Vitesse-rapport openbaar

Het heeft even geduurd maar nu is eindelijk ook het feitenrelaas bij het raadsonderzoek naar Vitesse openbaar. Deze uitgebreide beschrijving van de tijdlijn en feiten uit het dossier is een goed uitgangspunt voor de komende politieke discussie. In de raadscyclus van april staat de behandeling van het raadsonderzoek op de agenda. Voor de nieuwsgierige lezers, hier het "Raadsonderzoek Arnhem-Vitesse" en hier de "Feitenreconstructie en tijdlijn Raadsonderzoek Arnhem-Vitesse".

de-gelderlander-klein2.jpg

Geheim feitenrelaas Vitesse openbaar

dinsdag 24 maart

ARNHEM - Het tot nu toe geheime feitenrelaas bij het raadsonderzoek naar de financiële perikelen rond Vitesse is openbaar. Dat heeft de Arnhemse gemeenteraad in de nacht van maandag op dinsdag unaniem beslist. Alleen een aantal passages uit het 160 paginaâs tellende document, die bedrijfsgevoelige informatie over Vitesse en GelreDome bevat, blijft vertrouwelijk.

Ook de achthonderd stukken, waarop het onderzoeksrapport is gebaseerd, blijven geheim. Alleen de Arnhemse raadsleden hadden tot nog toe beschikking over de feitenreconstructie en de tijdlijn bij het onderzoek.

Direct na afloop van de vergadering, die pas na middernacht was afgelopen, was het feitenrelaas beschikbaar. Het staat op de internetpagina van de gemeente Arnhem. Het besluit werd achter gesloten deuren genomen. De beslissing was direct openbaar. Een raadsmeerderheid verwierp een voorstel van Zuid Centraal om gesprekken van politici met de onderzoekers openbaar te maken.

U bent hier