h

Vitesse-rapport deel I, SP blijft kritisch

4 maart 2009

Vitesse-rapport deel I, SP blijft kritisch

De conclusie: âZo wist de raad niet dat het reddingsplan van 2003 eigenlijk niet meer dan een noodkrediet was. Het was niet genoeg om de club van de ondergang te redden.â, geeft aan dat de SP steeds gelijk heeft gehad. Reeds bij de behandeling van het reddingsplan in 2003, heeft de SP bij monde van de fractievoorzitter Gerrie Elfrink, gezegd dat dit geen echt reddingsplan was. Het is duidelijk dat het college hier in gebreke is gebleven, wanneer het om de informatievoorziening gaat. Alles bij elkaar geeft het rapport voldoende aanleiding voor een pittig debat. Wanneer we hierbij volledig willen zijn, dient wel de geheimhouding van het feitenrelaas te worden afgehaald. Een eerst aanzet hiertoe is gegeven, er is een extra raadsvergadering aangevraagd, om dit voor elkaar te krijgen.

Wordt zeker nog vervolgd ......

de-gelderlander-klein2.jpg

Oppositie wil snel extra raad over geheimhouding rond Vitesse

dinsdag 03 maart 2009

ARNHEM - Margreet van Gastel en Gerrie Elfrink, fractieleiders van respectievelijk VVD en SP, hebben dinsdagavond verzocht om een extra raadsvergadering. De ChristenUnie sluit zich hierbij aan. Onderwerp: het opheffen van de geheimhouding van het dossier-Vitesse.

VVD en SP stellen dat het door de opgelegde geheimhouding niet mogelijk is een debat te voeren over het onderzoeksrapport over de reddingsoperatie van 2003 en de nasleep daarvan. De ChristenUnie noemt het opheffen van de geheimhouding een randvoorwaarde voor verdere discussie.

Nico Wiggers, raadslid in Arnhem voor Zuid Centraal, is ook boos dat hij geen inzage krijgt in de verslagen van de gesprekken die het onderzoeksbureau Berenschot heeft gevoerd met 45 betrokkenen. " Ik wil als raadslid een oordeel kunnen geven over hoe het college heeft gefunctioneerd. Maar dat kan nu niet."

Het geheime 'feitenrelaas', dat alleen de fractievoorzitters van de partijen in de raad hadden gekregen, heeft hij inmiddels wel. "Het wordt aan raadsleden ter beschikking gesteld, maar alleen als je erom vraagt. Alleen dat vind ik al te gek. Wij moeten het college toch kunnen controleren? Het is zonneklaar dat het college veel fouten heeft gemaakt. De raad is slecht geïnformeerd."

Hij wil 'politiek bloed' zien vloeien als gevolg van het maandag gepresenteerde rapport over de relatie tussen de gemeente met Vitesse. " Ik denk aan wethouder Hoeffnagel, maar ook aan de burgemeester."

20090304-vitesse

U bent hier