h

Rekenen met wethouder Jansen

27 mei 2009

Rekenen met wethouder Jansen

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag gaf wethouder Jansen rekenles en inzicht in de handelswijze van het college.

42 procent is voor asfalt
34 procent is voor klinkers
24 procent heeft de enquête niet ingevuld

Dus, er is geen meerderheid voor asfalt en doen we klinkers.

Waar hebben we deze handelswijze eerder gezien?

Oja, het Rijnboog-preferendum waar 90% niet kwam opdagen en het college stelde dat deze mensen gewoon voor een haven waren, ongeacht welke, lang / kort of sluis).

de-gelderlander-klein2.jpg

Jansen rekent de Heemstralaan op onnavolgbare manier vol klinkers

Wethouder rekent niet- stemmers tot voor-stemmers.

ARNHEM - De Van Heemstralaan in de wijk Gulden Bodem moet en zal van klinkers worden voorzien. Die indruk krijg je als je wethouder Cees Jansen (CDA) hoort voorrekenen dat het grootste deel van de buurt erachter staat.
De Van Heemstralaan is aan de beurt in het kader van het buurtverbeteringsproject BuitenGewoon Beter. En zoals altijd mag de wijk meepraten. Maar daar doet zich voor de wethouder een probleem voor: een flink deel van de buurt wil asfalt als bestrating, terwijl Jansen voor nostalgische klinkers had gekozen ( al hebben die er nooit gelegen).
Dus is er een tijdje geleden een enquête gehouden. Maandagavond kwam de wethouder met de uitslag en toen bleek hij niet alleen een nostalgicus, maar ook een wonderlijke rekenaar.
-34 procent is voor klinkers, 42 procent is voor asfalt, maar 24 procent heeft de enquête niet ingevuld, dus die zijn het eens met het gemeentelijk beleid, dus worden het klinkers.
Een golf van verontwaardiging ging door de raad, maar Jansen liet zich niet van zijn stuk brengen.  - Als er werkelijk zoveel stelligheid is in de straat, dan moet je gemakkelijk boven de 50 procent kunnen komen.
Truus Vink (PvdA) maakte een passende vergelijking.  -Dan is inderdaad 90 procent van Arnhem voor de Rijnbooghaven, want bij het preferendum van twee jaar geleden kwam maar 10 procent van de bevolking opdagen.
VVD'er Roeland van der Zee, die vragen had gesteld over de zaak, zei na afloop van de vergadering dat hij binnenkort met een initiatiefvoorstel komt aan de raad.  - Dit kan natuurlijk niet zo. De buurt moet zijn zin krijgen.

U bent hier