h

Vragen over de dubbelrol van Jo Coenen in Rijnboog

3 mei 2009

Vragen over de dubbelrol van Jo Coenen in Rijnboog

De SP stelt vragen bij de dubbelrol van Jo Coenen binnen de ontwikkeling van Rijnboog. Deze voormalig Rijksbouwmeester is via het kwaliteitsteam aangetrokken om het geweten van het masterplan Rijnboog te spelen. De heer Coenen moet nu echter zijn eigen werk gaan beoordelen omdat de architect het kenniscluster wil ontwerpen. De SP vindt het geen goed idee om de slager zijn eigen vlees te laten keuren. Vandaar dat de SP het college om opheldering heeft gevraagd.
Zie hier de vragen.

Kwaliteitsteam Rijnboog met De Solà-Morales en Coenen

02-02-2008

Het Arnhemse college van BenW heeft een Kwaliteitsteam voor Rijnboog ingesteld. De geestelijk vader van het masterplan Rijnboog, de stedenbouwkundige en architect Manuel de Solà-Morales, voormalig Rijksbouwmeester Jo Coenen en Luc Vrolijks, van bureau Urban Progess Studio zijn hiervoor gevraagd en hebben hun medewerking toegezegd. De planvorming in het Rijnbooggebied neemt vele jaren in beslag. Het kwaliteitsteam moet ervoor zorgen dat de kerngedachte van het Masterplan overeind blijft. Het kwaliteitsteam moet het âgeweten van het Masterplan Rijnboogâ zijn.

de-gelderlander-klein2.jpg

Jo Coenen in de race voor Kenniscluster

vrijdag 24 april 2009

ARNHEM - Jo Coenen is een van de vijf architecten die is geselecteerd om een visie te geven op het Kenniscluster in Rijnboog. Uit die vijf wordt eind juni de ontwerper gekozen van het nieuwe gebouw aan de Oeverstraat in Arnhem.

Coenen, een gerenommeerd architect, is naast Manuel de Solà-Morales en Luc Vrolijks een van de drie leden van het Kwaliteitsteam. Zij bewaken de voortgang van het project en maakten een schets voor het Havenkwartier.

De andere vier architecten die zijn gekozen uit de veertig die interesse toonden in het project zijn: Claus en Kaan, Diederendirrix, Neutelings Riedijk en Verhoeven CS. De vijf zullen half juni met een visie komen op het Kenniscluster.

U bent hier