h

Zaalvoetballende raadsleden winnen van de Gelderlander

20 mei 2009

Zaalvoetballende raadsleden winnen van de Gelderlander

Beste lezer,

Vanavond arriveerde uw reporter om vijf voor zeven in Sporthal Valkenhuizen om aldaar het raadszaalvoetbalteam enigszins in mineur aan te treffen. Met nog vijf minuten te gaan voor het begin van de revanchematch tegen De Gelderlander bleek keeper Andor Buisman geblesseerd en zijn stand-in Tobias de Groot onbereikbaar. Met 6 man aantreden tegen een gewaardeerde tegenstander, dat leek op voorhand een verloren zaak. Het was niet dan na lang aandringen dat playing coach Martin van Meurs uw reporter zover kreeg de vacante plaats onder de deklat in te nemen. Een gouden greep, zoals al snel bleek tijdens de wedstrijd. Niet omwille van de (beperkte) keeperstalenten van uw reporter, maar wel omdat met deze toevoeging het team de extra lucht kreeg die het nodig had om met opgestroopte mouwen de tegenstander tegemoet te kunnen treden.
Wat het raadsteam voorts in de kaart speelde was dat het team van De Gelderlander geen schim bleek van het team dat het de raadsleden in de eerste wedstrijd zo moeilijk had gemaakt. Geen enkele dreiging ging uit van hun lusteloze spel, hun spaarzame schoten op doel waren zo slap als het komkommernieuws in een zomerse editie. Door middel van drie goals van Talip Aydemir, drie van Jurgen Elfrink en twee van John Veldman bracht het raadsteam De Gelderlander langzaam maar zeker op de knieën. Nog even dreigden de pennenlikkers roet in het eten te gooien door op het laatste moment nog een vijfde en zesde treffer te maken, daarmee het raadsteam nog juist op tijd herinnerend aan de aloude Duitse voetbalwet dat de strijd pas is gestreden als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.
Eindstand 8-6.
Onder het goedkeurend toeziend oog van John Veldman reikte eindredacteur Tom Ruijfrok, op sportieve wijze maar ook een beetje als de spreekwoordelijke boer met kiespijn de Made in Arnhem bokaal uit aan een zichtbaar vergenoegde Martin van Meurs. Om de geachte toch nog levend te houden dat De Gelderlander ooit deze bokaal zou kunnen winnen, kon Ruijfrok niet anders dan benadrukken dat de Made in Arnhem bokaal een wisselbokaal is.

voetbalgroet,
Jozef Kersten
playing reporter

made-in-arnhem-bokaal
Naschrift: met deze oefenwedstrijd heeft het raadsteam zijn oefencampagne beëindigd. Nu zal het team moeten groeien naar een topvorm om deze op zaterdag 20 juni in Utrecht te tonen op het Nederlands Kampioenschap.

U bent hier