h

Arnhem beste Evenementenstad

7 juni 2009

Arnhem beste Evenementenstad

Met de titel van beste evenementenstad 2009 heeft Arnhem er weer een prijs bij. Terecht, er gebeuren een hoop mooie dingen op het gebied van evenementen in Arnhem. Gisteren weer een prima verlopen Free Your Mind festival en de Mode Biënnale is net van start gegaan. Maar ook kleinere initiatieven zorgen ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt. Zo zijn er de vlot- en ronde weide concerten in park Sonsbeek om maar iets te noemen. Laten we er nu voor zorgen dat alle titels voor Arnhem ook terug te vinden zijn in de wijken voor alle burgers. Dus mooie, schone, groene wijken met eigen wijk-evenementen.

de-gelderlander-klein2.jpg

Arnhem wint titel Beste Evenementenstad

04 juni 2009

ARNHEM - Arnhem mag zich de Beste Evenementenstad van Nederland noemen. Burgemeester Pauline Krikke nam de prijs donderdagavond in ontvangst in de Stopera in Amsterdam. Ze droeg de titel op aan Arnhem en zijn inwoners.

"Ik heb de prijs namens het gemeentebestuur in ontvangst genomen, maar wij doen niets meer dan faciliteren. Het zijn de Arnhemmers en de Arnhemse bedrijven die zorgen dat al die innovatieve evenementen er daadwerkelijk staan", sprak de trotse burgemeester.

De stad kreeg de prijs â bijna symbolisch â aan de vooravond van de Arnhem Mode Biënnale (6 juni-6 juli) en het Free Your Mind Festival (6 juni). Na de titels Beste Binnenstad en Groenste Stad is Beste Evenementenstad de derde nationale titel die Arnhem binnen twee jaar tijd veroverd heeft.

Bij zijn kandidaatstelling had Arnhem een overzicht gegeven van het evenementenprogramma 2008. Daaronder een bijzonder, nieuw festival: het Sprookjesfestival. Dat werd gisteren gedeeld tweede in de categorie Leukste Stadsevenement. Een ander nieuw evenement is het muziekfestival Puur Hollands. Daarnaast was in 2008 de viering van het eeuwfeest rond componist Leroy Anderson een bijzondere gebeurtenis.

Arnhem kent veel andere toonaangevende evenementen van een (inter)nationaal tot regionaal karakter: World Statues (350.000 bezoekers), Koninginnedag en -nacht (of op z'n Arnhems: Koninginnenach), dat tot de grootste Oranjefeesten van ons land behoort, Rio aan de Rijn. GelreDome is het multifunctionele evenementenstadion, dat het thuis vormt van Symphonica in Rosso en tal van publieksevenementen.

In de nationale competitie van evenementensteden nam Arnhem het dit jaar op tegen Almere, Amsterdam, Assen, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

evenementen

U bent hier