h

Eerste Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Arnhem geopend

12 november 2009

Eerste Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Arnhem geopend

Het eerste Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Arnhem heeft haar deuren geopend. In dit centrum kunnen ouders en kinderen terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. Of dit plannetje van minister Rouvoet (CU) ook het beoogde resultaat gaat behalen is te hopen. Echter de mensen die het meeste gebaat zijn bij extra ondersteuning, weten vaak de weg naar de instellingen niet te vinden. Er zal dus de komende tijd meer moeten worden gedaan, dan de deuren opengooien. De burgers zullen actief geïnformeerd en geactiveerd moeten worden om ook gebruik te gaan maken van de centra. De SP hulpdienst heeft er in ieder geval een loket bij om mensen naar te verwijzen, eens zien wat de ervaringen gaan brengen.

Centrum voor Jeugd en Gezin
MFC Presikhaven
Laan van Presikhaaf 7

openingstijden:
maandag   13.00 tot 16.30
dinsdag        8.30 tot 12.00
woensdag  13.00 tot 16.30
donderdag   8.30 tot 12.00
vrijdag          8.30 tot 12.00

website: http://www.cjgarnhem.nl/

de-gelderlander-klein2.jpg

Centrum voor jeugd en gezin is open

ARNHEM â Het eerste Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Arnhem heeft de deuren geopend. Alle Arnhemmers â ouders, kinderen en jongeren â kunnen hier terecht met al hun vragen over opvoeden en opgroeien.
Het Centrum voor Jeugd en Gezin Arnhem Noord- Oost staat in de wijk Presikhaaf. Het CJG is ondergebracht in multifunctioneel centrum Presikhaven aan de Laan van Presikhaaf 7.
De centra zijn een initiatief van André Rouvoet, minister van Jeugd en Gezin. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn de centra opgezet. Arnhem krijgt er vier. Het tweede CJG komt aan het Croydonplein vlakbij winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-Zuid. Later komen er in de stad nog twee bij. â Samen met de maatschappelijke instellingen hebben we alles geregeld, zodat die goed kunnen samenwerken met de Centra voor Jeugd en Gezinâ, zegt wethouder Willem Hoeffnagel.
Tijdens de openingsuren (maandag en woensdag van 13.00 tot 16.30 en dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur) kunnen Arnhemmers bij het centrum binnenlopen. Ze krijgen gratis en anoniem hulp van mensen die werken voor organisaties voor kinderen en hun ouders, zoals een consultatiebureau, schoolarts of maatschappelijk werker.
De opening van het centrum wordt gevierd met een leerzame feestweek. Maandag 16 november staat de workshop babymassage op het programma, die begint om 14.30 uur. De workshop positief opvoeden begint dinsdag om 9.00 en 10.30 uur. Op woensdag wordt de workshop lezen met je kind gehouden. Daar is wethouder Hoeffnagel bij aanwezig. Op dezelfde dag zijn er van 15.00 tot 19.00 uur verschillende workshops, bijvoorbeeld websites bouwen. Een dag later is de workshop spelen in stapjes, aanvang 9.30 uur. De laatste workshop begint vrijdag om 9.00 uur. Die is bestemd voor ouders die hun kind weerbaarder willen maken.

U bent hier