h

Ontneem van Meurs zijn kiesrecht

28 februari 2013

Ontneem van Meurs zijn kiesrecht

Een gekozen volksvertegenwoordiger dient betrouwbaar en geloofwaardig te handelen. Na te zijn veroordeeld voor het in bezit hebben en verspreiden van kinderporno is er van die twee vereisten niets meer over. Iemand die zich schuldig maakt aan deze zware vorm van (indirecte) kindermishandeling, hoort niet thuis in het hoogste bestuursorgaan van de stad Arnhem.

In onze democratie is het van belang dat processen goed bewaakt worden en er correct wordt omgegaan mensen en hun rechten. In dit specifieke geval zou ontzetting uit het kiesrecht de juiste consequentie zijn. Daarmee wordt het mogelijk om zowel de zetel in de gemeenteraad als de daarbij behorende raadsvergoeding na een veroordeling direct af te nemen. De wet biedt de mogelijkheid iemand uit het actief en/of passief kiesrecht te ontzetten als men tot minstens een jaar gevangenisstraf is veroordeeld.

De precaire zaak waarmee wij nu in Arnhem opnieuw geconfronteerd worden, komt hiervoor in aanmerking. De Arnhemse SP is van mening dat er voor Martin van Meurs geen plaats meer is in de gemeenteraad.

U bent hier