h

SP in actie bij de sociale werkvoorziening Presikhaaf

20 februari 2013

SP in actie bij de sociale werkvoorziening Presikhaaf

Er worden 60.000 WSW-banen geschrapt, vanaf 1 januari 2014 mogen er geen nieuwe mensen meer instromen, de zorgplicht komt te vervallen en het aantal werkplekken wordt tot 30 duizend teruggebracht. Dit betekent gewoon het einde van de sociale werkplaatsen in Nederland en het einde van belangrijk werk met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Werknemers in de sociale werkplaatsen vinden dat hun werk te grabbel wordt gegooid. Ze hebben eerlijk werk met een eerlijk loon, dat willen ze zo houden.

 

Om mensen de gelegenheid te geven om tegen deze asociale plannen in het geweer te komen, is het platform ‘Armoede werkt niet’ gestart met de kaartenactie: ‘Groeten uit de sociale werkplaats’.

Deze postkaarten kunnen ondertekend worden door in de eerste plaats natuurlijk de werknemers waar het om gaat en mensen die tegen de afbraak zijn van de sociale werkvoorziening. Vervolgens worden ze opgestuurd aan het kabinet Rutte/Asscher.

Vanmorgen om 7.15 uur stonden we met een stel SP-ers uit Arnhem, Rheden en Westervoort in de kou bij de ingangen van de sociale werkplaats om de kaarten uit te delen. We werden enthousiast ontvangen door de medewerkers en ook de begeleiding wou graag een handje meehelpen en nam de kaarten gretig aan om uit te delen.

U bent hier