h

Lijsttrekker Gerrie Elfrink stelt zich voor in de krant

24 februari 2014

Lijsttrekker Gerrie Elfrink stelt zich voor in de krant

Onderstaande artikel is uit de krant van zaterdag waarin lijsttrekker Gerrie Elfrink zichzelf aan de hand van een aantal vragen voorstelt.

ARNHEM – De lijsttrekkers moeten de kiezer verleiden te stemmen op hun partij, bij de gemeenteraads­verkiezingen van 19 maart. Maar wie zijn ze? En waar staan ze voor?

Naam: Gerrie Elfrink (39), SP.

Burgerlijke staat: Gehuwd met Leo­nie.

Kinderen: Zoon Im (2), een betere versie van mijzelf.

Geloof: Pragmatisch agnosticisme.

Opleiding: VWO, kunstacademie, Zweedse taal en letterkunde, niet afgemaakt.

Beroep/werk: Wethouder, daar­voor portier parkeergarages, leraar vmbo, fabriekswerk, bouw.

Inkomen:Anderhalf keer modaal. Rest salaris gaat naar de SP.

Wijk: Woont in Malburgen.

Vervoermiddel: Mamafiets, race­fiets, Skoda Superb 1.4tsi en een transportfiets (met lekke band).

Vakantiebestemming: Zweden.

Lievelingseten: Broodje satésalade met gebakken uitjes en komkom­mer van Bakker Derks. Als lunch.

Van welke muziek houdt u het meest? Zappa. Heeft me geleerd to­taal open naar muziek te luiste­ren. Daarom kan ik genieten van Wildecker Herzbuben en Bach.

Uw favoriete deugd? Zelfspot.

Uw meest kenmerkende eigenschap?Doorzettingsvermogen.

Uw grootste gebrek? Dat ik aan hu­mor geen gebrek heb. Daardoor maak ik soms een grapje te veel.

Uw favoriete kleur? Ultramarijn. Briljante kleur, mooi te mengen.

Uw favoriete schrijver of dichter? Ik lees makkelijk en heb in mijn le­ven een berg boeken verslonden. Mijn favoriete gedicht over Arn­hem is van Jibbe Willems: Arn­hem is beter (dan Amsterdam).

Welke historische figuren veracht u het meest? Naast Hitler en Stalin noem ik Timoer Lenk, wereldvero­veraar uit de veertiende eeuw. Hij heeft naar schatting 17 miljoen mensen over de kling gejaagd en bouwde torens van hun schedels.

Waar heeft u de meest intense hekel aan? Lekke band en uitbuiters.

Aan welke fouten geeft u het meest toe? ‘Je hebt een druk leven en ook voor het eten neem je wel­eens te weinig tijd’.

Arnhem is voor mij de stad van...   Ben opgegroeid in Zevenaar. Dan is Arnhem de grote stad waar het allemaal gebeurt. Mijn ‘Wahlhei­mat’. Hier aan de Rijn heb ik mijn hart verpand.

Politieke inspirator of inspiratie: Willem Hendrik Dullert, in mijn ogen de eerste socialist in de raad van Arnhem, ook al was hij van de liberale partij. Sophie Scholl, had de moed in verzet te komen tegen het naziregime en moest dat met de dood bekopen.

Politiek doel nr. 1 voor de komende vier jaar. Arnhem is het afgelopen jaar voor het eerst gedaald op het beruchte lijstje van armoede en tweedeling en gestegen op de lijst van sociale steden. Dat moeten we voortzetten.

Wat zou u doen met 10 miljoen? Ik ben niet zo schijnheilig om te zeggen dat ik het aan goede doe­len geef, zoals andere lijsttrekkers ons hier proberen te doen gelo­ven. Ik houd zeker een paar mil­joen, al was het maar om de rest van mijn leven de publieke zaak te kunnen dienen zonder er sala­ris voor te hoeven krijgen. De rest gaat naar Ome Joops Tour, Jeugd­land, Dullertstichting, het Jeugd­sportfonds, de SP Arnhem en Bep­pie, mijn lieftallige secretaresse.

Wat is uw motto? Maakt niet uit wat ze over je schrijven...

U bent hier