h

Raadsverkiezingen 2014

29 maart 2014

Nieuwe SP-fractie aan de slag!

Afgelopen donderdagavond installeerde burgemeester Kaiser de 39 Arnhemse gemeenteraadsleden. Zij vertegenwoordigen alle Arnhemmers tot 2018. Onder hen bevonden zich natuurlijk ook de 8 SP'ers die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart werden gekozen.

Lees verder
18 maart 2014

Gelderlander-debat: SP gaat voor goede zorg, wonen en werk

Tijdens het Gelderlander-debat in het stadhuis van Arnhem gaf lijsttrekker Gerrie Elfrink aan dat de SP in het nieuwe stadsbestuur wil gaan werken aan goede zorg voor mensen, betaalbaar wonen, bestrijding van armoede en het scheppen van banen in de stad. Er is geen geld voor een nieuw kunstpaleis in crisistijd.

 

Lees verder
24 februari 2014

Aftrap verkiezingscampagne in de binnenstad

De SP trapte afgelopen vrijdag en zaterdag haar campagne af op de weekmarkten bij de Sint Eusebiuskerk in de binnenstad. 

Lees verder
24 februari 2014

Lijsttrekker Gerrie Elfrink stelt zich voor in de krant

Onderstaande artikel is uit de krant van zaterdag waarin lijsttrekker Gerrie Elfrink zichzelf aan de hand van een aantal vragen voorstelt.

Lees verder
18 februari 2014

Doe als Dresden

Net als Arnhem is ook Dresden in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Na de val van de muur is men daar stap voor stap weer begonnen aan het verwijderen van de DDR-stedenbouw en het herstel van de vooroorlogse stad. De Frauenkirche werd herbouwd en het omliggende gebied werd in een historische stijl heringericht. Hierdoor kreeg Dresden een historische uitstraling en trekt de stad steeds meer toeristen. Laat Arnhem een voorbeeld nemen aan deze stad aan de Elbe: herstel het gebied tussen kerk en Rijn in oude glorie!

Lees verder
13 februari 2014

Speculant moet niet bij de SP zijn

Te vaak lezen we over bestuurders die slecht met ons belastinggeld om gaan. De SP heeft de afgelopen vier jaar in het college bijgedragen aan solide financieel beleid en uitvoering. Ook met mensen en organisaties die proberen goedkoop belastinggeld op te strijken heeft de SP niets. Zie het artikel hieronder uit de krant van vorige week. Waarin SP wethouder Gerrie Elfrink heel heldere taal spreekt.

Lees verder
11 februari 2014

Soms wethouder, soms lijsttrekker, maar altijd straatvechter

Onderstaande analyse van onze lijsttrekker Gerrie Elfrink door journalist Marco Bouwman verscheen vorige week in de krant.

Lees verder
6 februari 2014

SP tijdens participatiedebat: kijk naar wat mensen wél kunnen

Gisteravond was er een druk bezocht debat In de Weerd over de participatiewet. De participatiewet zorgt ervoor dat mensen met een bijstandsuitkering, jonggehandicapten en mensen in de sociale werkvoorziening via de gemeente aan een baan of dagbesteding worden geholpen. Maar dat moet, zoals wel vaker met alle afbraakbezuinigingen, wel met fors minder geld gebeuren. 

Lees verder
6 februari 2014

VVD-wethouder: bijstand is vakantie

Gisteravond vond in “In de Weerd” een debat plaats over de participatiewet. Lokale partijen gingen op deze avond met elkaar in debat over deze nieuwe wet, die ervoor zorgt dat gemeenten mensen vanuit een bijstands- of jonggehandicaptenuitkering aan werk helpen. Ook wethouder Michiel van Wessem (VVD, sociale zaken) was hierbij aanwezig en kreeg enkele malen het woord.

Lees verder

Pagina's

U bent hier