h

Blog Desiree Egberts

5 november 2014

College Arnhem wil tijdelijke contracten Presikhaaf Bedrijven omzetten naar vaste

Het Arnhemse college van burgemeester en wethouders wil de tijdelijke contracten van Arnhemse medewerkers van Presikhaaf Bedrijven omzetten naar vaste contracten. Dit staat in een raadsvoorstel dat het college 4 november heeft gedaan aan de gemeenteraad. De Arnhemse SP is erg blij met dit voorstel. De partij heeft zich de afgelopen maanden sterk ingezet voor de toekomst van de sociale werkvoorziening en voor het belangrijke onderwerp rond de tijdelijke contracten.

Lees verder
28 oktober 2014

Wethouder Kok positief over motie buurtrechten

Wethouder Henk Kok van onder meer wijkzaken heeft positief gereageerd op de motie “Buurtrechten/Buurtwet: het recht om uit te dagen, te bieden en te bouwen”. De Arnhemse SP diende deze motie maandag 27 oktober in bij de behandeling van de gemeentelijke begroting. Dit deed de SP samen met GroenLinks, D66, CDA en Zuid Centraal.

Lees verder
26 augustus 2014

Armoedestrijd als politieke missie

Vandaag in de Gelderlander een interview met SP raadslid Desiree Egberts over armoede.

Lees verder
6 februari 2014

SP tijdens participatiedebat: kijk naar wat mensen wél kunnen

Gisteravond was er een druk bezocht debat In de Weerd over de participatiewet. De participatiewet zorgt ervoor dat mensen met een bijstandsuitkering, jonggehandicapten en mensen in de sociale werkvoorziening via de gemeente aan een baan of dagbesteding worden geholpen. Maar dat moet, zoals wel vaker met alle afbraakbezuinigingen, wel met fors minder geld gebeuren. 

Lees verder
29 maart 2013

Gas terug: er wordt niet gekort op armoedebeleid

Geef mensen die in armoede leven een stem. En luister naar hen. Dat vindt de SP belangrijk. De afgelopen maand is er in de gemeenteraad uitgebreid gedebatteerd over de zogeheten Armoedeagenda. Het college van B&W wil het Armoedebeleid herzien omdat men bang is dat er anders tekorten ontstaan. In het Lenteakkoord (coalitieakkoord) is in 2010 echter een heldere afspraak gemaakt: houd de minimavoorzieningen op peil ondanks eventuele de financiële krapte.

Lees verder
24 april 2012

SP blij met actualiseren ouderenbeleid

Gisteren, maandag 23 april, behandelde de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van Arnhems Belang en de PvdA over de kwestie: dienstverlening van de Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA). Dit naar aanleiding van signalen van Turkse ouderen die hebben aangegeven dat de dienstverlening stil is komen te liggen na het vertrek van een Turkse ouderenwerker. Een alternatief werd niet geboden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier