h

Inkomen

5 april 2017

Arnhem bindt strijd aan tegen schuldenstress

Arnhem start op 1 april met de proeftuin Vroegsignalering Risicovolle Schulden. Met de methode ‘Vroeg erop af’ moet worden voorkomen dat er problematische schulden in gezinnen ontstaan. ‘Schuldenstress veroorzaakt veel ellende. Het leidt niet zelden tot geestelijke en lichamelijke klachten. Het voorkomen van schulden heeft in Arnhem hoge prioriteit’, stelt wethouder Gerrie Elfrink (armoedebeleid, SP)

Lees verder
2 december 2016

Malafide praktijken Stichting Raadhuis aan de kaak gesteld

SP-wethouder Gerrie Elfrink roept mensen, die gedupeerd zijn door Stichting Raadhuis, op om zich te melden bij de gemeente. Op 29 november werd bij het tv-programma Opgelicht aandacht besteed aan de malafide praktijken van deze stichting die gevestigd is in Arnhem. Stichting Raadhuis is een organisatie die diensten aanbiedt zoals woonbegeleiding, budgetcoaching en ambulante begeleiding. Mensen die bij deze stichting aankloppen zoeken hulp en begeleiding om hun financiële situatie weer op orde te krijgen. Helaas gaat het in de begeleiding van Stichting Raadhuis vaak fout en wordt er misbruik gemaakt van de kwetsbare situatie waar deze mensen in verkeren.

Lees verder
29 maart 2013

Gas terug: er wordt niet gekort op armoedebeleid

Geef mensen die in armoede leven een stem. En luister naar hen. Dat vindt de SP belangrijk. De afgelopen maand is er in de gemeenteraad uitgebreid gedebatteerd over de zogeheten Armoedeagenda. Het college van B&W wil het Armoedebeleid herzien omdat men bang is dat er anders tekorten ontstaan. In het Lenteakkoord (coalitieakkoord) is in 2010 echter een heldere afspraak gemaakt: houd de minimavoorzieningen op peil ondanks eventuele de financiële krapte.

Lees verder

U bent hier