h

Ver-herbouw Musis

29 juni 2015

Ver-herbouw Musis

Musis moet worden ver-herbouwd! Het eens zo prachtige monumentale pand is helaas door achterstallig onderhoud en een monumentale blunder uit de jaren '80 toe aan een grondige aanpak. Dat de huidige bewoners van het pand (het HGO) en artiesten die er spelen zich nu door vochtige kelders moeten banen, kan echt niet meer. Ook de achterkant uit de jaren '80, met onrendabele zalen en een kegelbaan, is onhoudbaar. Het is dan ook goed dat er is begonnen met de sloop van deze achterzijde, waardoor Musis weer in haar oude glorie hersteld zal worden.

De uitbreiding met de nieuwe zaal is uniek en biedt de mogelijkheid tot samenwerking door onze geweldige instellingen in de stad. Denk aan samenwerking tussen het Stadstheater en het Posttheater en aan de mogelijkheden voor LuxorLive. Zo kunnen nog meer mensen kunnen genieten van grote namen op het gebied van cultuur. Ook voor onze andere top instellingen Introdans en Oostpool biedt deze nieuwe lokatie, nieuwe kansen. Er wordt van deze instellingen verwacht dat zij meer voor de regio en de stad gaan betekenen. Dit wordt mogelijk door meer ruimte in het stadstheater, door overheveling van voorstellingen naar, dan wel programmering in de nieuwe zaal van Musis.

Met dit raadsvoorstel wordt een aantal zaken geregeld:

Arnhem zorgt voor goede huisvesting van het Gelders Orkest voor de komende decennia.
Het monument Musis Sacrum wordt in ere hersteld.
Maar het belangrijkste argument: Ons muziekgebouw van de stad wordt voor optimaal gebruik ver-herbouwd, het biedt straks de mogelijkheid te genieten van klassiek tot pop en van wereldmuziek tot Nederlandstalig en is geschikt voor allerlei soorten voorstellingen en evenementen, voor alle Arnhemmers.

U bent hier