h

Cultuur

8 december 2015

Cultuur voor elk kind in Arnhem

De SP heeft altijd heeft zich altijd hard gemaakt voor goede cultuureducatie. Zo schreef ik eerder "Wat is er als kind in Arnhem niet mooier om een keer het Gelders Orkest, Introdans, Oostpool, Musis Sacrum of schouwburg te bezoeken? Of wat te denken van een echte kunstenaar in de klas? De SP vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur." De SP is dan ook erg blij met het nieuwe cultuureducatieprogramma, van SP wethouder Cultuur Gerrie Elfrink, voor de Arnhemse basisscholen.

Lees verder
7 december 2015

Behoud van de popcultuur en De Jacobiberg

De Jacobiberg vervult een belangrijke rol in de popcultuur en subcultuur van Arnhem, voor wat betreft educatie, begeleiding en ruimteaanbod. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar waar ook geen misverstand over mag bestaan is het feit dat het al een tijdje financieel erg slecht gaat en dat er en terugloop is bij educatie en ruimteverhuur. De festivalondersteuning en de overige begeleiding loopt goed, maar daar is geen droog brood in te verdienen. Desalniettemin vindt de gemeente Arnhem de werkzaamheden van de organisatie belangrijk en daarom gaat er jaarlijks meer dan 2 ton subsidie naar toe. Dat is niet mis. Daar mogen we ook meer professionaliteit voor verwachten. Meer dan men de afgelopen 2 jaar heeft laten zien.

Lees verder
2 juli 2015

Focus verhuist naar Kerkplein

Focus Filmtheater verhuist van de Korenmarkt naar het Kerkplein. Dat heeft de gemeenteraad maandag 29 juni tijdens de vergadering besloten. Naast het filmtheater komen op het Kerkplein winkels en huizen. De nieuwbouw moet in 2018 klaar zijn. SP-raadslid Luuk van Geffen is blij met de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering: “Het filmhuis wacht al meer dan 20 jaar op een nieuwe locatie in de stad. Nu ligt er een plan van Focus zelf, zoals wij in ons coalitieakkoord hebben afgesproken. De locatie is goed en de plannen blijken haalbaar.”

Lees verder
29 juni 2015

Ver-herbouw Musis

Musis moet worden ver-herbouwd! Het eens zo prachtige monumentale pand is helaas door achterstallig onderhoud en een monumentale blunder uit de jaren '80 toe aan een grondige aanpak. Dat de huidige bewoners van het pand (het HGO) en artiesten die er spelen zich nu door vochtige kelders moeten banen, kan echt niet meer. Ook de achterkant uit de jaren '80, met onrendabele zalen en een kegelbaan, is onhoudbaar. Het is dan ook goed dat er is begonnen met de sloop van deze achterzijde, waardoor Musis weer in haar oude glorie hersteld zal worden.

Lees verder
13 april 2015

Transitie Kunstbedrijf

Op de politieke maandag heeft de gemeenteraad ingestemd met het Herstelplan stichting Kunstbedrijf Arnhem, hieronder de bijdrage van de Arnhemse SP.

Lees verder

U bent hier