h

Blog Luuk van Geffen

8 december 2015

Cultuur voor elk kind in Arnhem

De SP heeft altijd heeft zich altijd hard gemaakt voor goede cultuureducatie. Zo schreef ik eerder "Wat is er als kind in Arnhem niet mooier om een keer het Gelders Orkest, Introdans, Oostpool, Musis Sacrum of schouwburg te bezoeken? Of wat te denken van een echte kunstenaar in de klas? De SP vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur." De SP is dan ook erg blij met het nieuwe cultuureducatieprogramma, van SP wethouder Cultuur Gerrie Elfrink, voor de Arnhemse basisscholen.

Lees verder
7 december 2015

Behoud van de popcultuur en De Jacobiberg

De Jacobiberg vervult een belangrijke rol in de popcultuur en subcultuur van Arnhem, voor wat betreft educatie, begeleiding en ruimteaanbod. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar waar ook geen misverstand over mag bestaan is het feit dat het al een tijdje financieel erg slecht gaat en dat er en terugloop is bij educatie en ruimteverhuur. De festivalondersteuning en de overige begeleiding loopt goed, maar daar is geen droog brood in te verdienen. Desalniettemin vindt de gemeente Arnhem de werkzaamheden van de organisatie belangrijk en daarom gaat er jaarlijks meer dan 2 ton subsidie naar toe. Dat is niet mis. Daar mogen we ook meer professionaliteit voor verwachten. Meer dan men de afgelopen 2 jaar heeft laten zien.

Lees verder
2 juli 2015

Focus verhuist naar Kerkplein

Focus Filmtheater verhuist van de Korenmarkt naar het Kerkplein. Dat heeft de gemeenteraad maandag 29 juni tijdens de vergadering besloten. Naast het filmtheater komen op het Kerkplein winkels en huizen. De nieuwbouw moet in 2018 klaar zijn. SP-raadslid Luuk van Geffen is blij met de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering: “Het filmhuis wacht al meer dan 20 jaar op een nieuwe locatie in de stad. Nu ligt er een plan van Focus zelf, zoals wij in ons coalitieakkoord hebben afgesproken. De locatie is goed en de plannen blijken haalbaar.”

Lees verder
30 juni 2015

Giro d'Italia 2016 stapje dichterbij

De komst van de meerdaagse wielerwedstrijd Giro d'Italia naar Arnhem is weer een stapje dichterbij gekomen. De Arnhemse gemeenteraad heeft maandag 29 juni met een grote meerderheid ingestemd met het plan van wethouder Gerrie Elfrink (SP) om geld uit het sportbudget in te zetten voor de Giro.

Lees verder
22 mei 2015

Verkeersknooppunten in een levensloopbestendige stad

Voetgangers, rolstoelgebruikers, fietsers en auto’s, vrachtverkeer en openbaar vervoer, het moet allemaal een plek in de stad hebben. Al die verkeersstromen moeten goed  begeleid worden en veilig zijn. Dat lukt niet altijd. Soms leidt dat tot vreselijke ongelukken. Vaak gaat het allemaal net goed en komen de verkeersgebruikers er met de schrik vanaf. Heeft de gemeente al deze situaties in beeld? Wordt er gericht en voldoende beleid gevoerd op voetgangers en hun veiligheid? Is de stad wel levensloop bestendig? De SP is samen met Arnhemmers aan een uitgebreid onderzoek begonnen. Er zijn teveel knooppunten die verbeterd kunnen worden.

Lees verder
13 april 2015

Transitie Kunstbedrijf

Op de politieke maandag heeft de gemeenteraad ingestemd met het Herstelplan stichting Kunstbedrijf Arnhem, hieronder de bijdrage van de Arnhemse SP.

Lees verder
2 oktober 2010

SP stelt schriftelijke vragen over atelierwoningen

De afgelopen jaren heeft de gemeenteraad veel werk gemaakt van het uitbreiden van het aantal ateliers en atelierwoningen in Arnhem. Er zou meer woon- en werkruimte voor kunstenaars moeten worden gerealiseerd.

Lees verder

U bent hier