h

Vernieuwing Museum Arnhem

27 januari 2016

Vernieuwing Museum Arnhem

De SP is blij met het voorstel voor vernieuwing van het Museum Arnhem. Zij kan zich helemaal vinden in de door het Museum gekozen richting: Kunst en Samenleving. Het Museum geeft de laatste tijd meer aandacht aan scholen en wil dit verder uitbouwen. Een mooi voorbeeld hiervan is de kinderdirecteur van Museum Arnhem: Tuvana Özcelebi, afkomstig van basisschool ASV. Zulke ontwikkelingen en initiatieven juicht de SP toe.

Het nieuwe bedrijfsplan ziet er realistisch uit en de plannen zijn behoudend begroot. Kortom, zoals de SP in haar verkiezingsprogramma beloofde: een haalbaar en betaalbaar onderdak.

Het museum heeft een bijzondere, moderne kunstcollectie. Ook de hedendaagse kunst en vormgeving krijgt ruim aandacht. Museum Arnhem wil met die collecties op het scherpst van de snede programmeren. Het heeft daarbij oog voor de Arnhemse en Gelderse kunstenaars.

De SP kan zich ook vinden in de toekomstvisie van het Museum. De aandacht voor de bijzondere ligging, de verbinding met de Rijn, het benutten van beeldbepalende objecten - zoals waardevolle bomen - en het werken aan een betere zichtbaarheid voor de stad, dat alles onderschrijft de SP.

Er zijn musea in Nederland die verder van het centrum af liggen dan Museum Arnhem. Denk aan het Bonnefantenmuseum in Maastricht of de Kunsthal in Rotterdam. Toch is hier nog wel een snelle verbeterslag te maken. Ook de zichtbaarheid of aandacht vanuit Onderlangs met de aanwezigheid van ArtEZ verdient nadruk. De samenwerking met deze kunstopleiding kan nog verder verbeterd worden.

De SP heeft vertrouwen in de toekomst van ons Museum en ziet met belangstelling het verbouwplan tegemoet!

U bent hier