h

SP Arnhem start petitie voor goede thuiszorg voor iedereen

16 maart 2011

SP Arnhem start petitie voor goede thuiszorg voor iedereen

Snel kwalitatief goede thuiszorg voor iedereen. Dat is het uitgangspunt van de SP in Arnhem. Daarom is SP-raadslid Desiree Egberts een petitie gestart tegen de voorgenomen bezuinigingen op de Thuiszorg van 500.000 euro.

De petitie is te vinden op: http://thuiszorgarnhem.petities.nl/

Belangrijkste aanleiding voor de petitie is dat de voorgenomen bezuinigingen kunnen leiden tot nog meer opsplitsing van taken in de Thuiszorg. Mensen krijgen daardoor nog meer verschillende mensen over de vloer dan nu al het geval is. De indicatie huishoudelijke zorg wordt ook versoberd.

Daarnaast is het college van B&W voornemens om vrijwilligers in te zetten waardoor de kwaliteit van de zorg achteruit zal gaan.

Desiree Egberts: "we (de SP) willen goede Thuiszorg voor iedereen. De menselijke maat moet weer terug in de thuiszorg. Ook willen we graag werken volgens de visie van Buurtdienst. In december 2010 werd door de raad onze motie 'Nieuwe ronde, nieuwe kansen' aangenomen waarin we een voorstel doen tot betere thuiszorg voor iedereen volgens die visie. In die visie is de vraag van de client leidend, niet de organisatie, de productieafspraken of de indicatie. Werken op wijkniveau voorkomt inefficiente reistijden en bevordert bij de client een gevoel van veiligheid, omdat de medewerkers een breed takenpakket hebben waardoor er geen overvloed aan mensen over de vloer komt en er een band opgebouwd kan worden. We hebben het college inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de voortgang hiervan."

Petitie: stop de bezuinigingen op de Thuiszorg

De SP Arnhem hoopt zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen van Arnhemse burgers met de petitie met als uiteindelijk doel de voorgenomen bezuiniging op de thuiszorg helemaal van tafel te krijgen.

De SP Arnhem staat op 26 maart met een kraam in de stad om de petitie nog eens extra onder de aandacht te brengen. Arnhemmers kunnen dan hun steun betuigen en een handtekening zetten.

U bent hier