h

Vragen over Vitesse

3 mei 2004

Vragen over Vitesse

Hieronder de schriftelijke vragen die ik zojuist heb verstuurd aan het college van B&W over de actuele stand van zaken bij Vitesse en Gelredome.

Arnhem,03-05-2004

Aan: het college van B&W
Betreft: schriftelijke vragen art. 44 reglement van orde
Onderwerp: actuele stand van zaken Vitesse/Gelredome

Geacht college,

De fractie van de SP heeft, zoals u weet, onlangs kennisgenomen van de dossiers inzake Vitesse/Gelredome en het gemeentelijke reddingsplan, die in opdracht van het college zijn in te zien op het stadhuis. In deze dossiers ontbreekt echter de actuele stand van zaken met betrekking tot Vitesse en Gelredome.

Uit de antwoorden van het college op eerdere schriftelijke vragen van de fractie van de SP, wordt duidelijk dat het college verscheidene scenario's bestudeert voor het geval Vitesse onverhoopt mocht degraderen. Het gevaar dat Vitesse degradeert naar de Gouden Gids Divisie ligt nog onverminderd op de loer. Om dat te bewijzen is een blik op de ranglijst van de Holland Casino Eredivisie ruim voldoende.

De ingrijpende verwevenheid tussen de combinatie Vitesse/Gelredome en de gemeente Arnhem en haar begroting, het gegeven dat het college een studie maakt naar oplossingen voor problemen die zich in de nabije toekomst - zeer wel mogelijk - bij Vitesse en dus ook bij Gelredome kunnen voordoen, met inachtneming van de reeds bestaande problematiek, concludeert de fractie van de SP dat het college - om deze studie enig realiteitsgehalte te geven - beschikt over de actuele (financiële) stand van zaken inzake Vitesse/Gelredome.

Aangezien de redding van Vitesse/Gelredome vanuit de huidige situatie onmogelijk als afgerond kan worden beschouwd, kan ook het dossier reddingsplan Vitesse/Gelredome niet als afgesloten worden bestempeld. Om die reden verzoekt de fractie van de SP het college om de actuele en volledige stand van zaken rond Vitesse/Gelredome, bij te voegen aan het reeds ter inzage gelegde dossier.

Daarnaast vraagt de SP het college om alle verdere gegevens, die nog geen deel uitmaken van het dossier, maar wel betrekking hebben op Vitesse en Gelredome aan het dossier toe te voegen.

Tot slot verzoekt de fractie van de SP het college om alle genoemde gegevens die volgens de Wet Openbaarheid Bestuur niet aan de openbaarheid ontrokken mogen blijven, openbaar te maken.

De fractie van de SP vraagt u bovenstaande met spoed te beantwoorden.

Hoogachtend,

G.E. Elfrink
fractievoorzitter
namens de SP in de gemeenteraad van Arnhem

U bent hier