h

Lekkere Borrel!

10 januari 2005

Lekkere Borrel!

Hier ga ik vanavond een borrel op drinken.
Proost!

SP passeert VVD en wordt 3e partij van Nederland
10-01-2005 ⢠De SP is in 2004 uitgegroeid tot de derde partij van Nederland qua ledental. Met bijna 44.299 leden wordt de VVD (minder dan 42.000 leden) voorbij gestreefd. Alleen CDA (73.000) en PvdA (61.000) hebben meer leden. Het is het vijftiende opeenvolgende jaar dat de SP afsluit met ledenwinst.

Ook ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, is het afgelopen jaar gegroeid als kool en had per 31 december 1673 leden (+550). Hiermee is het de snelst groeiende politieke jongerenorganisatie van het land. Het aantal SP-afdelingen groeide in 2004 met 14 tot 115. Algemeen secretaris Paulus Jansen: "De gestage ledenwinst van de SP is vooral te verklaren uit de consequente aandacht die we altijd hebben gehad voor het betrekken van de bevolking bij onze werk. Ons uitgangspunt is: niet alleen vóór de mensen, maar vooral mét de mensen."

Afgelopen jaar werden door de SP onder meer publiekscampagnes gevoerd tegen de invoering van een No Claim in de gezondheidszorg en de verhoging van de treintarieven, maar ook voor betere arbeidsomstandigheden bij de ALDI. De SP was ook zeer actief betrokken bij de najaarsacties tegen het kabinetsbeleid. die uitmonden in de massademonstratie van 2 oktober op het Museumplein in Amsterdam.

De SP heeft als enige politiek partij een eigen drukkerij, waardoor ze snel kan reageren op politieke ontwikkelingen en haar afdelingen kan helpen bij het communiceren met de bevolking. De partij heeft een van de best bezochte politieke internetsites van Nederland met ruim 8.000 bezoekers per dag op sp.nl en nog eens 10.000 bezoekers per dag op de afdelingssites. Ook het weblog van Jan Marijnissen trekt duizenden geïnteresseerden per dag.

U bent hier