h

Eeen taxikeurmerk in Arnhem

17 juni 2016

Eeen taxikeurmerk in Arnhem

Wie wil er niet op een veilige, vlugge manier en tegen een redelijke prijs van A naar B vervoerd worden en geholpen worden door vriendelijk en gekwalificeerd personeel?

In het vervoer per bus en trein zijn hier regels en afspraken over gemaakt. U betaald een prijs aan de hand van een vastgesteld tariefplan, de route die de bus rijdt is vooraf bepaald. U mag verwachten dat u geholpen wordt door gekwalificeerd en servicegericht personeel bij wie u terecht kunt met vragen, bijvoorbeeld over bij welke halte u uit- of over moet stappen.

Dit mag u ook verwachten als u van een taxi gebruikmaakt.

U spreekt vooraf een prijs af of er wordt met een meter gewerkt waar niet mee gesjoemeld is. U mag verwachten dat, als u opgegeven heeft waar u naartoe wilt, de chauffeur u daar via een zo kort mogelijke route naartoe brengt zodat u niet onnodige teveel betaald, dat de chauffeur zich aan de verkeersregels houdt en dat u op een veilige manier naar uw bestemming gebracht wordt.

Zaken die belangrijk zijn, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend als u van een taxi gebruikmaakt. Gelukkig zijn er ook taxibedrijven en zelfstandigen die zich wel aan de regels houden, maar zij lijden onder het wangedrag van anderen.

Zo is onlangs de SP benaderd door de stichting Kwaliteitstaxi Arnhem. Zij gaven aan dat ze problemen hebben met een aantal zaken waaronder:

- het aantal standplaatsen op bepaalde opstapplekken, zoals het Willemsplein;

- de verwijzing naar deze standplaatsen;

- het niet gebruik mogen maken van bepaalde wegen, waardoor men om moet rijden;

- en ook het wangedrag van collega’s waaronder zij lijden.

Daarom is het tijd dat er ook in Arnhem een taxikeurmerk komt en dat u als reiziger, voordat u instapt, duidelijk kunt herkennen of de betreffende taxi aan dit keurmerk voldoet.

De aanzet hiertoe is onlangs gegeven door het stellen van schriftelijke vragen aan het college. Word vervolgd dus.

De SP gaat en staat voor veilig en kwalitatief goed vervoer in Arnhem, ongeacht van welk vervoermiddel u gebruik maakt.

Mocht u vragen hebben over verkeer en mobiliteit, stuur mij gerust een e-mail: g.noordzij@arnhem.nl dan maken wij samen werk van goed en veilig vervoer in Arnhem.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier