h

Minder geld naar nieuwjaarsreceptie

28 augustus 2012

Minder geld naar nieuwjaarsreceptie

De herfst is alweer in aantocht en nog steeds is er geen duidelijk zicht op een goedkopere gemeentelijke nieuwjaarsreceptie begin 2013. De komende editie dus. De SP is een van de partijen die vindt dat het in deze economische tijd niet gepast is om een nieuwjaarsreceptie te organiseren voor een bedrag van 50.000 euro. Dit was ook reden voor Zuid Centraal, ook tegenstander, om het onderwerp maar weer eens op de agenda te zetten.

Tijdens de commissievergadering gisteravond (maandag 27 augustus) waarin het onderwerp werd besproken bleek dat burgemeester Krikke vast wil houden aan de huidige invulling van de receptie. Krikke ziet geen andere mogelijkheid om de doelstellingen van de nieuwjaarsreceptie anders in te vullen dan zoals gewoonlijk: met een concert van het HGO in de Eusebiuskerk.

Daar denkt de SP heel anders over. Ook met een andere invulling kunnen de gestelde doelen (hieronder vermeld) behaald worden.

1. Het persoonlijk, door het gemeentebestuur aan inwoners van Arnhem wensen van een gelukkig Nieuwjaar

2. Het bedanken van actieve, betrokken Arnhemse burgers voor hun inzet en activiteiten door het gemeentebestuur

3. Het bieden van een gelegenheid aan organisaties, instellingen en individuen om te komen tot nieuwe plannen en ideeën

4. Het creëren van een ontmoetingsplatform voor cultuur, maatschappij, bedrijfsleven en politiek.

De SP wil, net als Krikke, de doelstellingen van de nieuwjaarsreceptie overeind houden, maar wil dat dan wel binnen een alternatief financieel kader doen. Namelijk een halvering van de kosten tot maximaal 25.000 euro. Mocht het voor de burgemeester onmogelijk blijken een nieuwjaarsreceptie te organiseren, dan kan het geld worden gebruikt om doelstelling 2 op een andere wijze in te vullen.

Ondanks het feit dat de gemeenteraad zich met name met de kaders dient bezig te houden, werd er door burgemeester Krikke gevraagd naar een alternatieve invulling. Aan creativiteit bij de SP geen gebrek zoals te lezen in het onderstaande artikel. De SP zal samen met andere voorstanders van een soberdere nieuwjaarsreceptie binnenkort een voorstel indienen waarin de lagere kosten worden vastgelegd.

SP wil 'hardcore of hiphop' op nieuwjaarsreceptie Arnhem

ARNHEM - De nieuwjaarsreceptie van Arnhem kan best voor 25.000 euro worden georganiseerd. Dat stelt fractievoorzitter Cris Lenting van de SP in de gemeenteraad. Het Gelders Orkest kan dan plaats maken voor 'een dj-act, hiphop of hardcore' in de Rijnhal, zo stelt Lenting verder.

"Dat is net zo goed promotie voor cultuur als HGO."

Lenting deed deze uitspraak maandag op het stadhuis bij de heropening van het debat over de toekomst van de receptie op initiatief van Zuid Centraal. Een deel van de raad concludeerde eerder dat het festijn teveel geld kost. Voor burgemeester Pauline Krikke is en blijft de receptie in de Eusebiuskerk met HGO echter een perfect cadeau voor alle Arnhemmers die actief in de stad zijn. "Ik bestrijd dat het een bobofeest is. Het is voor iedereen."

Een meerderheid van de raad wil het niettemin ‘anders’. Lenting gaat broeden op een voorstel. Krikke wijst op de financieel moeilijke positie van HGO en Eusebiuskerk en de slechte indruk die de gemeente wekt als ze het feest enkele maanden van tevoren moet afblazen. "Dat is niet chique."

U bent hier