h

Blog Cris Lenting

17 december 2012

SP Arnhem verzoekt college afstand te nemen van kabinetsplannen omtrent Sociale werkvoorziening

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 10 december heeft de SP een motie ingediend waarin het college verzocht wordt om in een oproep naar de Tweede Kamer kenbaar te maken dat de gemeenteraad van Arnhem de voorgenomen bezuinigingen en verdere sloop van de sociale werkvoorziening onacceptabel vindt en hier publiekelijk afstand van neemt. De motie haalde het helaas niet.

Lees verder
20 november 2012

Nivelleren 2.0

door Arend van Dam

Lees verder
11 september 2012

Realisatie MFC Schuytgraaf centrum (nog) onzeker

 Als het aan de Arnhemse SP ligt, wordt er snel begonnen met de realisatie van MFC Schuytgraaf centrum. De bewoners in dit deel van de stad wachten al veel te lang op goede voorzieningen. Inmiddels is een eerste generatie ‘Schuytgraaf’-kinderen enkel in noodgebouwen naar school gegaan.

Lees verder
4 september 2012

Afbouw maatvervoer Presikhaaf Bedrijven groot probleem

Een structurele oplossing voor het vervoersprobleem van een aantal personeelsleden is er nog niet. Een deel van de medewerkers moet nog maar afwachten of zij straks nog in staat zullen zijn, om bij Presikhaaf Bedrijven te kunnen blijven werken. Niet voor iedereen is het mogelijk gebruik te maken van het reguliere openbaar vervoer. Ook zijn de verhoogde eigen kosten niet op te brengen voor een deel van de mensen.

Lees verder
28 augustus 2012

Minder geld naar nieuwjaarsreceptie

De herfst is alweer in aantocht en nog steeds is er geen duidelijk zicht op een goedkopere gemeentelijke nieuwjaarsreceptie begin 2013. De komende editie dus. De SP is een van de partijen die vindt dat het in deze economische tijd niet gepast is om een nieuwjaarsreceptie te organiseren voor een bedrag van 50.000 euro. Dit was ook reden voor Zuid Centraal, ook tegenstander, om het onderwerp maar weer eens op de agenda te zetten.

Lees verder
26 augustus 2012

“De GGZ is de echte patiënt”

In de afgelopen weken berichtte verschillende media over een petitie tegen agressie naar medewerkers in de GGZ (psychiatrische instellingen). De verpleegkundigen eisen een halvering van het aantal gevallen agressie in vijf jaar en een van de oplossingen die zij aandragen is het overplaatsen van cliënten naar andere afdelingen. Cliënten reageerden fel terug. Wat hen stoorde was de eenzijdige nadruk op het personeelsperspectief en de soms stigmatiserende uitlatingen richting cliënten.

Lees verder
23 augustus 2012

Het einde van het reces

Inmiddels is de eerste raadsactiviteit alweer achter de rug. Afgelopen maandag zijn we met een groot aantal raadsleden bijgepraat over veiligheid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier