h

2 SP voorstellen armoedebeleid overgenomen door college

20 februari 2013

2 SP voorstellen armoedebeleid overgenomen door college

Op maandag 18 februari sprak de commissie sociale zaken over de concept startnotitie armoedebeleid. De bedoeling van deze notitie is o.a. dat raadsleden mee kunnen denken over het nieuwe armoedebeleid en nu al ideeën konden meegeven aan het college voor de definitieve notitie.  De SP heeft alvast 2 voorstellen ingebracht en deze zijn overgenomen door het college, dat is een mooie start!

Het 1e voorstel is om voedselbank/minimatuinen te realiseren in Arnhem met Stichting EcoVrede. Zij zijn van onderop opgezet, hebben alle benodigde kennis en plannen in huis en hebben goede contacten. Zij kunnen ook vrijwilligers (uit de doelgroep) regelen en opleiden. En bij de voedselbank is grote behoefte aan verse groenten en fruit.

Het 2e voorstel is om mensen in armoede structureel een stem te geven. En dit te realiseren door in  Arnhem het Vlaamse project "De Missing Link" als voorbeeld te nemen en uit te voeren (& netwerken opzetten waar mensen in armoede het woord nemen). Het opleiden van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting, die uiteindelijk ingeschakeld worden in alle sectoren die met armoede en armoedebestrijding te maken hebben, om tot een effectief armoedebeleid te komen. Effectief beleid hangt af van het begrijpen van de leefwereld van mensen in armoede en hen een stem te geven, naar onze mening. En hiermee overbrug je de kloof.

Beide initiatieven gaan uit van de mogelijkheden die in mensen zelf zitten ,het terug vinden van de eigenwaarde, (weer) meedoen in de samenleving en gezondheid/welzijn. De SP is blij dat het college de meerwaarde van onze voorstellen heeft gezien.

Zie ook hierDesiree Egberts

U bent hier