h

Betaald parkeren Van Verschuerplein

28 november 2014

Betaald parkeren Van Verschuerplein

Wie denkt de auto even gemakkelijk en vooral gratis kwijt te kunnen op het Van Verschuerplein komt vanaf 1 januari 2015 bedrogen uit.

Het college van b en w heeft onlangs besloten om het betaald parkeren in te zetten om de parkeeroverlast in de buurt tegen te gaan. SP-raadslid Gedeon Noordzij stelde voor het zomerreces al mondelinge en schriftelijke vragen over de parkeeroverlast.

Vooral ambtenaren van de gemeente Arnhem zouden zich schuldig maken aan deparkeeroverlast. Uit een enquête van Wijkplatform Het Arnhemse Broek bleek al dat ook een grote meerderheid van de bewoners aan het Van Verschuerplein voor de invoering van betaald parkeren is. Noordzij is blij met het besluit van b en w: "Fantastisch dat het uiteindelijk is gelukt. Wij hebben samen met de bewoners de schouders eronder gezet".

De bewoners van de overige straten spraken zich in meerderheid uit tegen betaald parkeren. In deze straten wordt betaald parkeren dan ook niet ingevoerd. Besloten is om betaald parkeren op het Van Verschuerplein in te voeren van maandag tot vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur, tegen het uurtarief van 1,70 (laagtarief).

Door: Anette Beumer

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier