h

Blog Cris Lenting

16 december 2008

Burgemeester Krikke: uw zaakje stinkt

Bent u opzoek naar een 1:2-tje met de gemeente Arnhem, heeft u geld en/of bent u invloedrijk, wendt u tot de burgermeester.

Lees verder
9 december 2008

Alternatieven voor Cultuur in Rijnboog

Op maandagavond 8 december heeft een groep cultuurminnaars een manifest aangeboden aan de
voorzitter van de Arnhemse gemeenteraad.

Lees verder
25 november 2008

RTV Arnhem de lucht in?

Het debat over de toekomst van RTV Arnhem was weer veel duiken en ontwijken. De wethouder ontweek het feit dat het college nog geen jaar geleden de hele boel wilde opdoeken. Het college had geen vertrouwen meer in leiding en bestuur. Meerdere partijen, waaronder de SP, willen dan ook dat er nu verder gegaan wordt op een andere weg. Het college heeft er nu echter alle vertrouwen in dat het nu gaat lukken er iets van te maken. De PvdA dook het debat over politieke invloed op en in het bestuur en wilde dan ook door met de huidige leiding en bestuur. Volgend jaar april moet er een goed businessplan liggen met daarin meerdere keuzes voor een doorstart van RTV Arnhem. We wachten het maar af.

Lees verder
23 november 2008

Hoe staat Arnhem in het softdrugs beleid?

De slotverklaring van de bestuurlijke top drugsbeleid, die afgelopen week werd gehouden, bevatte onder andere het volgende: "Het is noodzakelijk over te gaan tot regulering en beheersing van de achterdeur (productie en handel). Te beginnen met een georganiseerde en gemonitorde pilot." Dat deed mij erg denken aan iets dat we in Arnhem al eerder hebben gehoord.

Lees verder
22 november 2008

Buurten in de buurt

Geen kraam, wel sneeuw, zon en veel mensen. Met een aantal vrijwilligers, raadsleden, bestuursleden en natuurlijk 2e kamerlid Jan de Wit zijn een groot aantal ZO-kranten uitgedeeld en met diverse mensen gesproken. In het kader van Buurten in de Buurt waren zij vandaag op pad in winkelcentrum de Drieslag in Malburgen.

Lees verder
21 november 2008

Arnhems college doet niet aan leergeld

De gemeente Arnhem staat niet bekent als een goede boekhouder, gezien de vele tekorten en tekortkomingen die zich regelmatig voor doen. Dit wetende zou je verwachten dat het college er alles aan zou doen dit te verbeteren. Niets is echter minder waar gezien agendapunt 14 'Instellen bestemmingsreserve Beeldende Kunst' van de komende raadsvergadering. Met het voorstel tot het instellen van een bestemmingsreserve worden de werkelijke kosten van het Centrum voor Beeldende Kunst gemaskeerd. In plaats van binnen de begroting de werkelijke kosten te dekken, wordt geld aan het zicht onttrokken. Tijdelijk kan hiermee, het sinds de verhuizing ontstane tekort worden aangevuld, maar dit houdt een keer op. Het college schuift daarmee een financieel probleem voor zich uit en dat kan nooit de bedoeling zijn.

Lees verder
19 november 2008

De SP feliciteert Loesje met haar 25 jaar

Nog niet zolang actief in Arnhem als de SP, maar toch al een lange tijd. Met een knipoog en een glimlach deelt ze haar ideeën over de wereld, zoals zij zelf schrijft.
De SP Arnhem feliciteert langs deze weg, Loesje met haar 25 jaar.

Lees verder
18 november 2008

Bevolking kan nu vragen over asfaltfabriek Bruil indienen

Burgers die nog vragen hebben met betrekking tot de eventuele vestiging van asfaltfabriek Bruil op industrieterrein de Kleefse Waard, kunnen deze de komende week nog indienen. Wethouder Weeda zal alle vragen verzamelen en er voor zorgen dat deze vragen voor verder onderzoek worden meegenomen. Vragen kunnen per e-mail naar rita.weeda@arnhem.nl onder vermelding van het onderwerp âvragen over Bruilâ.

Lees verder
16 november 2008

Hulp voor mensen met lees- en schrijfproblemen

De SP vraagt binnen de gemeente Arnhem al jaren aandacht voor de laaggeletterden. Deze groep heeft vaak problemen met het (juist) invullen van allerhande formulieren. Via de formulierenbrigade wordt hier door de gemeente intussen op ingespeeld. Inmiddels is het ook voor CWI medewerkers eenvoudiger om laaggeletterden te herkennen en te helpen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier