h

Afdelingskrant 2016 Extra

23 februari 2016

Een sociaal armoedebeleid

Wethouder Gerrie Elfrink (SP) heeft de armoedeagenda onder zijn hoede. Wat is er veranderd sinds jij je met armoede bezighoudt?

Lees verder
23 februari 2016

Zelfredzaamheid met steun in de rug: het Huurdershuis

Het Huurdershuis is een onafhankelijke stichting. Men geeft sinds 1985 advies op het gebied van huren en wonen aan: huurders, bewonerscommissies, bewonersorganisaties, sociale professionals, woningcorporaties en gemeentelijke diensten. Voor individuele huurders is 'De Huurdersbalie' het aanspreekpunt.

Lees verder
23 februari 2016

Passie voor de zorg

Dat zij de politiek in zou gaan was een kwestie van tijd. De zorg zou daarbij haar speerpunt worden. ‘De marktwerking in de zorg heeft het zorgstelsel in Nederland geen goed gedaan. Ik ben heb de veranderingen van dichtbij meegemaakt,’ legt Paulien Lunter uit. ‘Mijn keuze voor de SP is vanzelfsprekend: het is de enige politieke partij die snapt hoe het leven praktisch in elkaar zit. Zij begrijpt dat de zorg geen markt is.’ Lunter is praktijkverpleegkundige bij een huisartsenpraktijk. ‘Door mijn werk ben ik dagelijks in gesprek met Arnhemmers, van arm tot rijk. Ik zie wat er onder de mensen leeft. Zij vertellen mij wat hen bezighoudt. Vaak bedenken ze zelf oplossingen voor hun problemen.’

Lees verder
23 februari 2016

Weinig ruimte, goed vervoer

Wethouder Alex Mink (SP) woont in Arnhem-Zuid. Hij reist het liefst per fiets of openbaar vervoer: ‘Wat reistijd betreft is het misschien niet altijd even snel. Maar op de fiets kijk ik toch heel anders naar onze prachtige stad. Ik laat mij er graag door inspireren.’

Lees verder
23 februari 2016

Veilige huiskamer voor zwerfjongeren: het Jonahuis

Een grote glimlach op het gezicht van een jongere, omdat hij een compliment heeft gekregen. Een jongere met psychische problemen die na een goed gesprek toch zijn medicijnen wil innemen. De successen van het team Integrale Aanpak Zwerfjongeren (IAZ) zijn soms klein, maar waardevol. Het team huist sinds september 2014 aan de Parkstraat. Wij praten met Mirjam Otten, teamcoördinator van IAZ, en Jaap Wester, professioneel begeleider.

Lees verder
23 februari 2016

GelrePas: sport voor iedereen

‘Als je ziet hoe leuk ze het hier hebben en hoe ze voor elkaar zorgen, daar krijg ik energie van’. Marian Wensink van Stichting Budo Sport Arnhem is een bevlogen vrouw met een hart voor sport. Zij is trots op het groepje sporters dat in een zaaltje druk in de weer is. Bij 't Luifeltje wordt drie keer in de week fysio-fitness gegeven. ‘In deze groep zijn het vooral mensen met een smalle beurs.’ Wensinks organisatie wil sport voor iedereen mogelijk maken. Van de 900 mensen die sporten bij Stichting Budo Sport Arnhem maakt 100 gebruik van de GelrePas.

Lees verder

U bent hier