h

Blog Gerrie Elfrink

20 december 2009

Wel extra geld nog steeds geen station

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 december heeft de Arnhem besloten nog â¬4,5mlj beschikbaar te stellen. Alleen de SP stemde tegen en heeft daar goede argumenten voor. Zo heeft de hal die nog gerealiseerd moet worden geen andere functie dan entreegebouw. De bouw is ingewikkeld en dat kan extra financiële en vertragende risico's hebben. Dat er nu extra geld is betekend nog niet dat het gebouwd gaat worden. De aanbesteding van het werk gebeurd pas in de tweede helft van 2010. Het kan dan zo maar zijn dat er voor het nu beschikbare geld geen bouwer gevonden kan worden. Hieronder de bijdrage van de Arnhemse SP tijdens de behandeling.

Lees verder
19 december 2009

de Waard rommelt met de waarheid.

Al mijn hele leven zet ik mij in voor de natuur en het milieu. Ik heb me ingezet voor de bescherming van de Waddenzee en  voor schone energie. Ik heb acties gevoerd tegen de drijfjacht op de Veluwe en voor bescherming van natuurgebieden. Dit werk heb ik gedaan met mensen van natuur en milieuorganisaties en met mensen van de SP en Groenlinks. De afgelopen acht jaar heb ik me in de gemeenteraad ingezet. Vanzelfsprekend ook op het gebied van natuur en milieu. De bittere waarheid is dat ik daarbij de lokale afdeling van GroenLinks steeds minder aan mijn zijde vond. Tegen GroenLinks wethouder De Ronde heb ik in de vorige raadsperiode zelfs de strijd moeten aangaan omdat hij een recordaantal bomen liet kappen omdat hij wilde bezuinigen op het onderhoud ervan.

Lees verder
3 december 2009

SP eist einde aan steun omstreden moskee

De omstreden organisatie Milli Görus die aan de Roosendaalsestraat in Arnhem een nieuwe moskee wil bouwen is opnieuw in opspraak geraakt. De SP eist van de gemeente dat zij de steun aan de moskee onmiddellijk stopzet.

Lees verder
15 oktober 2009

Alles uit de kast: Rijnboog

In het TV Gelderland programma "Alles uit de kast" deze week aandacht voor het Rijnboogproject.

Lees verder
27 september 2009

Verzoek tot interpellatie over onderzoek Sonsbeek

De SP zal morgen met Pro Arnhem en D66 verzoeken tot het houden van een interpellatie over het niet doorgaan van het rekenkameronderzoek naar Sonsbeek 2008. Hieronder het verzoek.

Lees verder
18 september 2009

Een schaap heeft een ruggegraat

"Eis aan steun voor Rijnboog" kopte de Gelderlander op 9 juni jongstleden. Het begeleidende artikel maakte duidelijk dat GroenLinks Arnhem het prestigeproject alleen nog zou steunen als de centrumring doorgetrokken zou worden tot over de beide Rijnbruggen. Dat nu blijkt dat de eis niet wordt ingewilligd, is geen verrassing. Dat de GroenLinksfractie haar steun toch maar niet intrekt, is ook geen verrassing. GroenLinks is de stad een verklaring schuldig: de kiezer de kop gek maken is niet vrijblijvend.

Lees verder
29 maart 2009

Drama Drugsboot: College zwabbert en verspilt opnieuw miljoenen.

Het Arnhemse drugsbootdrama heeft er weer een nieuwe episode bijgekregen: 7 ton euro is verspild aan een verhuizing die -symptomatisch voor het zwabberbeleid- op het allerlaatste moment toch weer niet doorgaat. Exit wethouder zouden ze in Utrecht, Rotterdam, Zwolle en Den Haag zeggen. Zeker omdat het niet de eerste blunder is op dit dossier. Maar niet in Arnhem. Hier krijgt van Eeten de loftrompet van de coalitie. Zij maken nog eens duidelijk dat ze er niet voor de belastingbetaler zijn, maar voor de vriendjes op het pluche.

Lees verder
2 februari 2009

SP boekt groot succes; PvdA gooit eindelijk roer om.

Al sinds haar oprichting strijd de SP voor een beter volkshuisvestingsbeleid in Arnhem.  De meest belangrijke punten daarbij zijn en waren:

Lees verder

U bent hier