h

Blog Jurgen Elfrink

9 december 2014

Partijen gezamenlijk in actie tegen bezuinigingen bijstand

De enorme korting vanuit Den Haag op het budget voor Wmo beschermd wonen is van tafel. Zorgen zijn er nog wel over de kortingen op de Wet Werk en Bijstand, de WWB. Dat maakte wethouder Martijn Leisink (D66) maandag 8 december bekend tijdens de Politieke Maandag. Eind september besloot het Rijk om het geld voor Wmo beschermd wonen en de bijstand op een andere manier over de gemeenten te verdelen. Arnhem zou als gevolg daarvan tweemaal forse verliezen lijden met rampzalige gevolgen voor de Arnhemse samenleving. Reden genoeg voor de Arnhemse SP om het onderwerp op de agenda te zetten.

Lees verder
3 februari 2014

Opinieartikel: Verenigd Arnhem vergroot verdeeldheid tussen Arnhemmers

Tijdens het schrijven van dit stuk werd ik luid toegejuicht door het ‘allochtone’ deel van mijn gezin, dat niet vertegenwoordigd wenst te worden door mensen die de grondwet niet hebben begrepen. De nieuwe partij Verenigd Arnhem vormt zo’n groep mensen door haar openlijke pleidooi voor discriminatie in De Gelderlander van afgelopen zaterdag.

Ik ben allergisch voor discriminatie. Zeker als het tot beleid gemaakt wordt. Het is nog erger als discriminatie tot overheidsbeleid wordt gemaakt. Dat geldt dus ook voor partijen die discriminatie bevorderen door mensen uit te sluiten óf door zich overduidelijk te profileren als partij die zich alleen actief inzet voor een beperkte bevolkingsgroep.

Lees verder

U bent hier