h

Blog Paulien Lunter

16 december 2015

WMO-zorg in Arnhem door de wijkteams

Het afgelopen jaar is er veel veranderd in de zorg. Het organiseren van zorg in de buurt is een nieuwe manier van werken. De SP ontvangt signalen dat de wijkteams echt in ontwikkeling zijn, ze elkaar steeds beter weten te vinden en er gewerkt wordt aan nieuwe oplossingen. Dat is erg positief om te horen. Maar er komen ook kritische punten naar voren vanuit onze leden en cliëntorganisaties als de seniorenraad en het Apcg.

Lees verder
19 oktober 2015

Informatie over onafhankelijke cliënt-ondersteuning ontoereikend

Gemeenten hebben sinds januari 2015 de verantwoordelijkheid gekregen voor jeugdhulp en ondersteuning van kwetsbare inwoners. Op basis van de Wmo en Participatiewet is de gemeente verplicht gratis onafhankelijke cliëntondersteuning voor de inwoners te organiseren en op grond van de jeugdwet een vertrouwenspersoon.

Lees verder
31 augustus 2015

Vragen aan college inzake herbeoordeling jeugdhulp

Als gevolg van het Rijksoverheidsbeleid is de gemeente Arnhem sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Voor jeugdigen die in 2014 al jeugdhulp hadden geldt het overgangsrecht. Dit betekent dat deze hulp doorloopt tot maximaal 1 jaar na datum van toekenning: tot uiterlijk 1 januari 2016.

Lees verder
1 juli 2015

Raad stemt in met loonsverhoging thuiszorg

Met een grote meerderheid heeft de Arnhemse gemeenteraad maandag 22 juni ingestemd
met de nieuwe plannen voor thuiszorg-medewerkers. De gemeente Arnhem wil dat deze medewerkers hulp bij huishouding een hoger loon krijgen. De loonstijging gaat gepaard met bijscholing op het gebied van preventie. De loonsverhoging en bijscholing zijn eisen van de
Arnhemse SP en staan in het coalitieakkoord.

Lees verder
17 juni 2015

Meer loon en bijscholing voor thuiszorgmedewerkers

De gemeente Arnhem wil dat thuiszorgmedewerkers een hoger loon krijgen. De loonstijging gaat gepaard met bijscholing op het gebied van preventie. Deze plannen maakte wethouder en portefeuillehouder zorg, Henk Kok (GroenLinks), maandag 15 juni bekend. De loonsverhoging en bijscholing zijn eisen van de Arnhemse SP en staan in het coalitieakkoord.

Lees verder
11 juni 2015

Ondersteun kwetsbare Arnhemmers

Kwetsbare of wilsonbekwame mensen kunnen in Arnhem hulp krijgen van speciale ‘mentoren’ bij het maken van moeilijke zorgbeslissingen. Helaas zijn nog veel te weinig medewerkers van de wijkteams bekend met deze optie. Terwijl er aardig wat kwetsbare Arnhemmers zijn die een mentor nodig hebben. Mensen die niet kunnen terugvallen op een sociaal netwerk of een netwerk hebben dat niet in staat is hen te vertegenwoordigen. D66 en SP maken zich hier zorgen over en willen dat medewerkers van de wijkteams snel weet hebben van deze regeling, signaleren wie hulp nodig heeft en weten hoe ze dit kunnen aanvragen.

Lees verder
14 februari 2015

Zorgen en vragen over voortgang ketenzorg dementie

Om dementerende mensen langer zelfstandig veilig thuis te kunnen laten wonen is begeleiding via de ”ketenzorg dementie” vanuit de rijksoverheid in Nederland georganiseerd. Deze begeleiding door casemanagers dementie is langdurig en eindigt zodra de thuissituatie niet meer veilig en hanteerbaar is en opname in een verpleeghuis onvermijdelijk wordt.

Lees verder
13 februari 2015

Reportage: bijeenkomst preventie babbeltrucs

SP-raadslid Paulien Lunter zette het onderwerp babbeltrucs vorig jaar op de politieke kaart omdat deze veel plaats vinden in de wijken Geitenkamp en Monnikenhuizen. Met name ouderen zijn het slachtoffer van deze vorm van oplichting. In Valkenhuizen in Arnhem werd daarom onlangs een bijeenkomst gehouden. Politie, brandweer en slachtofferhulp gaven daarbij tips aan ouderen. Een verslag van de bijeenkomst is te zien via de onderstaande link: 

Lees verder
27 januari 2015

Gemeente belooft steun bij achterstallige betaling pgb

Arnhemmers die een persoonsgebonden budget hebben voor zorg en die momenteel vergeefs wachten op uitbetaling, kunnen rekenen op hulp van de gemeente. De gemeente wil bijspringen als mensen in de problemen komen als bepaalde zorg niet kan worden geleverd. Mensen kunnen zich daarvoor aanmelden bij hun eigen wijkteam. De gemeente Arnhem is bereid om vervolgens een voorschot uit te betalen. Deze belofte deed wethouder Martijn Leisink (D66) op mondelinge vragen van SP-raadslid Paulien Lunter.

Lees verder

Pagina's

U bent hier