h

Nieuws uit 2024

22 maart 2024

Vakbond AOB en Arnhemse SP lanceren petitie voor inspraak Arnhemse leraren

De Algemene Onderwijsbond (AOB) en de Arnhemse tak van de SP starten gezamenlijk een petitie om meer inspraak voor Arnhemse leraren te eisen. De huidige Arnhemse Onderwijsagenda is de reden dat de grootste onderwijsbond en de lokale SP-afdeling de handen ineenslaan. De beroepsgroep is nu gepasseerd en wordt zelfs niet genoemd in de Onderwijsagenda: de woorden 'leraar' of 'docent' komen er zelfs helemaal niet in voor. "Onbestaanbaar en onbegrijpelijk", aldus SP-raadslid Noud Roelen. Philippe Abbing, rayonbestuurder voor de AOB, stelt: "Een onderwijsagenda zonder de beroepsgroep erin te kennen, dat kan toch niet?".

Lees verder
20 maart 2024

geSPrek in Arnhem #7

Foto: SP

Noud Roelen en Gerrie Elfrink zijn weer terug met een nieuwe podcast.

Lees verder
9 februari 2024

SP-succes! Leerlingen uit Malburgen krijgen een gymzaal in de buurt van hun school

Foto: SP

Een voortslepende kwestie is woensdagavond 7 februari eindelijk beslecht: leerlingen van Het Mozaïek en de Parcivalschool uit Malburgen kunnen weer gymmen. Het voorstel van de SP-fractie om een verplaatsbare gymzaal aan te schaffen werd unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Hierdoor kunnen de leerlingen uit Malburgen weer gymlessen krijgen in de buurt van hun school. SP-raadslid Noud Roelen: “Het heeft lang geduurd. Te lang. Maar dit is fantastisch nieuws voor de kinderen uit Malburgen.”

Lees verder
29 januari 2024

Leerlingen basisschool Mozaïek gymmen met burgemeester in gemeentehuis Arnhem

Foto: SP

Op vrijdag 26 januari 2024 hebben leerlingen van basisschool het Mozaïek een gymles georganiseerd in het gemeentehuis van Arnhem. Op deze manier vragen zij aandacht voor hun situatie: de school uit Malburgen heeft al het gehele schooljaar geen gymzaal, omdat deze door het stadsbestuur is gesloten. Met deze gymles hopen zij op een snelle oplossing voor dit probleem. Burgemeester Ahmed Marcouch deed fanatiek mee aan de gymles en sprak naderhand zijn steun en waardering uit aan de leerlingen. SP-Tweede Kamerlid Sarah Dobbe en SP-gemeenteraadslid Noud Roelen waren ook aanwezig.

Lees verder

U bent hier