h

Nieuws uit 2024

26 mei 2024

Drukbezocht Politiek Café ‘Wapens voor vrede?’ in Theater Het Hof

Foto: Roland van der Velden

Op vrijdagavond 24 mei organiseerde de Arnhemse SP een politiek café met als titel ‘Wapens voor vrede?’. Met sprekers van allure als Sarah Dobbe, Ewald Engelen en Gerrie Elfrink, werd het een drukbezochte avond, waarin vurige pleidooien werden afgewisseld met ontroerende anekdotes en prangende vragen. De Arnhemse SP organiseerde deze avond om “het woord ‘vrede’ weer een plek te geven in het publieke debat”, aldus Noud Roelen, afdelingsvoorzitter van de SP Arnhem. Dit illustreerde Sarah Dobbe, Tweede Kamerlid voor de SP, door te vertellen dat andere partijen het woord ‘vrede’ zelfs niet meer uit weten te spreken in de Tweede Kamerdebatten die zij geregeld met hen voert, met name als het gaat om Oekraïne. Tegelijkertijd werd door de aanwezigen, zowel de sprekers als het publiek, erkend dat het pad naar vrede geen gemakkelijke weg is. Of zelfs bijzonder ongemakkelijk gaat zijn, zo waarschuwde Ewald Engelen, die met zijn vurige pleidooien het publiek wist te betoveren en te prikkelen.

Lees verder
25 mei 2024

Gelderse SP-afdelingen massaal in actie voor fatsoenlijk openbaar vervoer

Foto: Roland van der Velden

Op zaterdag 25 mei kwamen bijna alle SP-afdelingen uit Gelderland samen in Arnhem. Zij kwamen op het Arnhemse Centraal Station in actie voor goed bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer, dat in collectieve handen is. De SP ergert zich al lange tijd aan de grote hoeveelheid private vervoersbedrijven en ziet in plaats daarvan liever één regionale of nationale vervoerder. Volgens Noud Roelen, raadslid voor de Arnhemse SP, is Arnhem bewust gekozen als symbolische locatie: “Op Station Arnhem komen verschillende vervoerders bij elkaar en mensen moeten hier vaak meerdere malen van vervoerder wisselen. Dat is natuurlijk gekkenwerk. Zeker als je bedenkt dat veel van die vervoerders in handen zijn van buitenlandse investeerders.”

Lees verder
22 mei 2024

SP Arnhem in actie voor betaalbare woningen

Foto: SP

SP Arnhem heeft vrijdag 17 mei een groot spandoek onthuld bij de Rosendaelsche Golfclub met daarop de vraag ‘Waarom woont hier niemand?’ Met deze actie wil de SP aandacht vragen voor het tekort aan betaalbare woningen, onder andere voor starters en jongeren.

Lees verder
16 mei 2024

GESPREK IN ARNHEM #8

Noud Roelen en Gerrie Elfrink zijn dit keer in gesprek met Saskia Bak, directeur Museum Arnhem.

Lees verder
12 mei 2024

Politiek Café in Arnhem: wapens voor vrede?

Op vrijdagavond 24 mei organiseert de Arnhemse SP een Politiek Café. De titel van dit politiek café is ‘Wapens voor vrede?’, waarmee de lokale SP aangeeft het gesprek te willen voeren over de situatie in de wereld: het geweld in o.a. Israël, Gaza, Iran, Oekraïne en Soedan. Hiervoor zijn boeiende sprekers uitgenodigd, onder andere: lijsttrekker voor de Europees Parlementsverkiezingen, Gerrie Elfrink, Tweede Kamerlid Sarah Dobbe en hoogleraar en publicist Ewald Engelen. Dit eerste politiek café in een reeks vindt plaats in Theater Het Hof. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

Lees verder
22 maart 2024

Vakbond AOB en Arnhemse SP lanceren petitie voor inspraak Arnhemse leraren

De Algemene Onderwijsbond (AOB) en de Arnhemse tak van de SP starten gezamenlijk een petitie om meer inspraak voor Arnhemse leraren te eisen. De huidige Arnhemse Onderwijsagenda is de reden dat de grootste onderwijsbond en de lokale SP-afdeling de handen ineenslaan. De beroepsgroep is nu gepasseerd en wordt zelfs niet genoemd in de Onderwijsagenda: de woorden 'leraar' of 'docent' komen er zelfs helemaal niet in voor. "Onbestaanbaar en onbegrijpelijk", aldus SP-raadslid Noud Roelen. Philippe Abbing, rayonbestuurder voor de AOB, stelt: "Een onderwijsagenda zonder de beroepsgroep erin te kennen, dat kan toch niet?".

Lees verder

Pagina's

U bent hier