h

Nieuws uit 2022

6 december 2022

Vraag de energietoeslag aan

Als jij in Arnhem woont, een laag inkomen hebt en je moet je energierekening betalen, dan kun je een eenmalige energietoeslag van € 1.550 krijgen. De toeslag hoef je niet terug te betalen. Vraag de toeslag dus aan!

Lees verder
17 november 2022

Honderden bewoners tekenen petitie

Foto: SP

Maar liefst 320 bewoners van de flats aan het Brandenburgseplein, Bergsehoofd, het Kleefseplein, en de Keizershof tekenden een bewonerspetitie met eisen om de renovatie die momenteel in de flat bezig is te verbeteren en klachten op te lossen. Aan het Brandenburgseplein is verhuurder Volkshuisvesting vorig jaar al begonnen met een ingrijpende renovatie om de woningen van het gas af halen. Voor sommige bewoners is deze renovatie nu nog steeds bezig, die zorgt voor grote overlast, en die velen malen langer duurt dan van tevoren tegen bewoners is verteld. De petitie werd vandaag aangeboden aan Volkshuisvesting door bewoners.

Lees verder
18 oktober 2022

SP roept op: Red de Arnhemse bakker

Arnhemmers hebben zwaar te lijden onder de gestegen prijzen. Niet alleen huishoudens, maar ook de Arnhemse ondernemers. Onder bakkers dreigt een golf aan faillissementen wanneer er niet wordt ingegrepen. Dit concludeert de Arnhemse SP na onderzoek onder bakkers, waarvan de resultaten zijn gebundeld in het rapport ‘Brodeloos – de bestaanszekerheid van Arnhemse bakkers in tijden van crisis’. De SP wil dat het college zo snel mogelijk actie onderneemt om lokale Arnhemse ondernemers te steunen.

Lees verder
13 oktober 2022

Tentoonstelling over toeslagenschandaal naar Arnhem

Foto: SP

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet de bijzondere tentoonstelling van foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal, geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. De tentoonstelling komt op initiatief van de SP naar Arnhem en wordt op 19 oktober om 16.30 uur geopend door burgemeester Ahmed Marcouch. Fotograaf Bert Teunissen zal ook bij de opening aanwezig zijn. De foto’s zullen een maand lang staan op het Audrey Hepburnplein in het centrum van Arnhem.

Lees verder
27 september 2022

SP Arnhem presenteert omvangrijk sociaal noodplan

‘Een antwoord op de prijsstijgingen, de exploderende armoede en de groeiende schuldenproblemen’

Lees verder
14 september 2022

SP voert actie bij Vattenfall in Arnhem

Foto: Roland van der Velden

Woensdagochtend voerden we actie bij Vattenfall in Arnhem. Bij het gebouw, waar Vattenfall ook het warmtenet van Arnhem beheert, hingen we een meterslang spandoek op aan het hek. Daarmee riepen we het bedrijf op de energierekening te verlagen. Het Zweedse staatsbedrijf Vattenfall heeft de prijzen voor energie met 35 procent verhoogd en ook voor het warmtenet moeten Arnhemmers meer betalen. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier