h

Nieuws uit 2012

29 december 2012

SP brengt kerstpakketten naar voedselbank Wageningen

Wie wil zijn kerstpakket afstaan aan de voedselbank in Wageningen? Zo begon enige weken geleden de actie van de SP-werkgroep in Renkum. De oproep leverde maar liefst 25 kerstpakketten op, die maandagochtend 24 december in Wageningen werden afgeleverd. Daar werden de dozen met moois en lekkers dankbaar aangenomen.
Met de actie wil de SP helpen de nood te verlichten van mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Maar eigenlijk is de actie vooral een aanklacht tegen een samenleving waar voedselbanken nodig zijn. De SP is niet voor voedselbanken, maar voor een rechtvaardig en solidair Nederland, waar alle mensen delen in de rijkdom van de hele maatschappij.

Lees verder
27 december 2012

SP brengt kerstpakketten naar voedselbank in Wageningen

Op maandagochtend 24 december hebben leden van de werkgroep SP Renkum 25 ingezamelde kerstpakketten naar de voedselbank  in Wageningen gebracht. De dozen met lekkers werden dankbaar aangenomen. De SP wil met deze actie aandacht vragen voor de problemen van mensen die voedselpakketten nodig hebben. De SP steunt in principe het werk van de voedselbank. Maar in een rechtvaardig en sociaal Nederland zouden voedselbanken niet nodig moeten zijn.

Lees verder
21 december 2012

SP brengt stadsregio-voorzitter Modder zijn bonus

De gezamenlijke SP afdelingen uit de Stadsregio hebben vandaag aan voorzitter Jaap Modder bij wijze van protest zijn ‘bonus’ van € 109.000,- uitgereikt. Modder (PvdA) krijgt bij zijn vertrek op 1 januari 2013 bovenop de wettelijke wachtgeldregeling ruim een ton extra mee voor het dichten van zijn pensioengat. Als afscheidscadeau kreeg Modder het stripboek ‘Suske en Wiske en de Poenschepper’. De gemeenteraden van Rheden, Zevenaar en Nijmegen hebben zich op initiatief van de SP uitgesproken tegen deze bonus. Jaap Modder reageerde slechts door te verwijzen naar een brief waarin staat uitgelegd hoe de afspraak over zijn bonus tot stand gekomen. Hij gaf geen commentaar over de bonus zelf. De SP vindt dat Modder moet afzien van zijn bonus, en deed een dringend beroep op de sociale verantwoordelijkheid van de bestuurder.

Lees verder
20 december 2012

Directie Pleyade kan niet rekenen

De directie van Pleyade kan niet rekenen. Dat bleek wel tijdens de tweede actiemiddag van de medewerkers van de Arnhemse zorginstelling. Die werd woensdag 19 december gehouden in het Posttheater in Arnhem. Paul Ulenbelt, Tweede Kamerlid voor de SP, en een groep Arnhemse SP’ers waren erbij.

Lees verder
18 december 2012

Personeel Pleyade spreekt in Arnhemse raad

Maandagavond 17 december hebben actievoerende medewerkers van zorggroep Pleyade de Arnhemse gemeenteraad toegesproken. Ze maakten van hun burgerspreekrecht gebruik, om bij de raadsleden aandacht te vragen voor hun strijd voor betere zorg.

Lees verder
12 december 2012

ROOD Arnhem voor behoud studiefinanciering

Arnhem, 12 december 2012 • In het hele land wordt door ROOD-groepen samen met scholieren gestreden voor het behoud van hun studiefinanciering. Scholieren gaan met hun toekomstige studieschuld op de foto. De nieuwe ROOD-groep in Arnhem kon natuurlijk niet achterblijven en kwam in actie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier