h

Blog Paulien Lunter

21 december 2016

Thuiszorgmedewerkers krijgen eindelijk met terugwerkende kracht meer uitbetaald, dankzij de SP!

De SP vindt dat thuiszorgmedewerkers belangrijk werk doen. Daarnaast vindt de SP ook de
kwaliteit van thuiszorg belangrijk. Daarom zijn de medewerkers de afgelopen maanden bijgeschoold en is hun functie uitgebreid met een signalerende taak. De SP heeft dit vastgelegd in het coalitieakkoord. Daar hoort een hoger salaris bij en dat is ook vast gelegd in dit akkoord.

Lees verder
2 december 2016

Malafide praktijken Stichting Raadhuis aan de kaak gesteld

SP-wethouder Gerrie Elfrink roept mensen, die gedupeerd zijn door Stichting Raadhuis, op om zich te melden bij de gemeente. Op 29 november werd bij het tv-programma Opgelicht aandacht besteed aan de malafide praktijken van deze stichting die gevestigd is in Arnhem. Stichting Raadhuis is een organisatie die diensten aanbiedt zoals woonbegeleiding, budgetcoaching en ambulante begeleiding. Mensen die bij deze stichting aankloppen zoeken hulp en begeleiding om hun financiële situatie weer op orde te krijgen. Helaas gaat het in de begeleiding van Stichting Raadhuis vaak fout en wordt er misbruik gemaakt van de kwetsbare situatie waar deze mensen in verkeren.

Lees verder
10 november 2016

Voorkom willekeur en geef beschikking af

Arnhemmers hebben recht op een passende maatwerkvoorziening na een keukentafelgesprek en een schriftelijke bevestiging van wat er in dat gesprek is afgesproken.  Al 1,5 jaar is de SP in de raad hard bezig om er voor te zorgen dat iedereen deze krijgt. Je krijgt een beschikking als de wettelijke afspraken hierover op een correcte en volledige wijze worden uitgevoerd. Op dit moment is dat niet het geval. Op papier ziet het Arnhemse beleid er mooi uit, maar de praktijk is helaas minder fraai. Dat blijkt uit de vele gesprekken die de SP met Arnhemmers heeft gevoerd. Maandag 7 november j.l. heeft de SP tijdens een raadsvergadering weer opgeroepen tot het verbeteren van de uitvoering met het indienen van een motie. Deze motie werd ondersteund door drie belangenorganisaties.

Lees verder
8 september 2016

Hogere inschaling thuiszorgmedewerkers niet volgens afspraak uitgevoerd

Om ons heen hebben andere gemeenten enorm bezuinigd op de huishoudelijke hulp waarbij  veel thuiszorgmedewerkers op straat werden gezet. De Arnhemse SP is er trots op dat zij als één van de weinige gemeenten in het coalitieakkoord afspraken heeft gemaakt over een hoger salaris van de thuiszorgmedewerkers: inschaling in FWG (Functie Waarderingsschaal Gezondheidszorg) 15 in plaats van 10.  

Lees verder
23 maart 2016

Boodschappen in huis?

Nog steeds zijn er geen alternatieven om de boodschappen in huis te krijgen als de HHT (huishoudelijke hulp toelage; 5 euro/uur) te duur is. Voor mensen met een smalle beurs en kleine huishoudens (1 persoon) is thuisbezorgen door de supermarkt geen optie.

Lees verder
10 februari 2016

Schending privacy?

Niet-openbare stukken stonden 1 februari j.l. door een fout op de openbare website van de gemeente Arnhem. Deze fout is per toeval ontdekt. De SP vindt het van groot belang dat de privacy van Arnhemmers altijd goed beschermd is. De SP wil daarom weten waarom informatie ongewenst openbaar kan worden. Er zijn immers strenge afspraken gemaakt in de gemeenteraad (en in de wet). Daarom heeft de SP vragen aan het college gesteld.

Lees verder
13 januari 2016

Onafhankelijke cliëntondersteuning bij keukentafelgesprek voor iedereen

De afgelopen maanden heeft SP raadslid Paulien Lunter meermaals vragen aan het college gesteld over onafhankelijke cliëntondersteuning bij het keukentafelgesprek. In Arnhem blijkt dit voor de Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) niet geregeld te zijn zoals het wettelijk zou moeten. De SP vindt het belangrijk dat inwoners de zorg krijgen die zij nodig hebben. Daarnaast vindt de SP het van groot belang dat alle inwoners voorafgaand aan het keukentafelgesprek goed geïnformeerd worden. Via de computer én met een folder. Dit geldt ook voor informatie over cliëntenrechten, zoals de klachten- en bezwarenprocedure.

Lees verder
12 januari 2016

Herindicatie Pgb: verlenging tot 1 mei 2016

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de herindicatie van de Pgb’s. Zij vroeg om verlenging van aflopende herindicaties  tot 1 mei 2016 als de inwoner vóór 1 november 2015 geen keukentafelgesprek heeft gehad.

Lees verder

U bent hier