h

Blog Desiree Egberts

5 november 2014

College Arnhem wil tijdelijke contracten Presikhaaf Bedrijven omzetten naar vaste

Het Arnhemse college van burgemeester en wethouders wil de tijdelijke contracten van Arnhemse medewerkers van Presikhaaf Bedrijven omzetten naar vaste contracten. Dit staat in een raadsvoorstel dat het college 4 november heeft gedaan aan de gemeenteraad. De Arnhemse SP is erg blij met dit voorstel. De partij heeft zich de afgelopen maanden sterk ingezet voor de toekomst van de sociale werkvoorziening en voor het belangrijke onderwerp rond de tijdelijke contracten.

Lees verder
28 oktober 2014

Wethouder Kok positief over motie buurtrechten

Wethouder Henk Kok van onder meer wijkzaken heeft positief gereageerd op de motie “Buurtrechten/Buurtwet: het recht om uit te dagen, te bieden en te bouwen”. De Arnhemse SP diende deze motie maandag 27 oktober in bij de behandeling van de gemeentelijke begroting. Dit deed de SP samen met GroenLinks, D66, CDA en Zuid Centraal.

Lees verder
26 augustus 2014

Armoedestrijd als politieke missie

Vandaag in de Gelderlander een interview met SP raadslid Desiree Egberts over armoede.

Lees verder
6 februari 2014

SP tijdens participatiedebat: kijk naar wat mensen wél kunnen

Gisteravond was er een druk bezocht debat In de Weerd over de participatiewet. De participatiewet zorgt ervoor dat mensen met een bijstandsuitkering, jonggehandicapten en mensen in de sociale werkvoorziening via de gemeente aan een baan of dagbesteding worden geholpen. Maar dat moet, zoals wel vaker met alle afbraakbezuinigingen, wel met fors minder geld gebeuren. 

Lees verder

U bent hier