h

Blog Cris Lenting

9 december 2015

Salaris interim directeur PHB noodzakelijk?!

De vragen over het extreem hoge salaris voor de interim directeur van Presikhaaf Bedrijven (PHB) zijn beantwoord. In de blogpost van 8 oktober zijn deze vragen terug te lezen.

Lees verder
30 oktober 2015

Aan de slag met Stadsblokken-Meinerswijk

In de Gelderlander van 30 oktober verscheen onderstaande opinie van SP, D66 en CDA over Stadsblokken-Meinerswijk.

Lees verder
8 oktober 2015

Salaris directeur Presikhaaf Bedrijven boven burgemeestersnorm

Maandag 5 oktober stelde de SP, tijdens de behandeling van de MJPB (Meerjaren Programma Begroting), vragen over het zeer hoge salaris van interim directeur Guido van den Boorn bij Presikhaaf Bedrijven. Op de euro nauwkeurig wordt het maximale bedrag van €230.474,- over de eerste 12 maanden betaald. Daarna wordt voor de overige vier maanden € 14.833,- per maand betaald, om net onder het dan geldende €178.000,- op jaarbasis te blijven.

Lees verder
20 juli 2015

SP Arnhem stemt in met Zomernota

De Arnhemse gemeenteraad heeft op maandag 13 juli met een ruime meerderheid de zomernota vastgesteld. Ook SP Arnhem heeft voor gestemd. In de zomernota staan de plannen voor de stad en dan met name hoe dat vanuit de wijken moet gaan gebeuren. Zoals bekend heeft Arnhem door maatregelen vanuit Den Haag te maken met forse bezuinigingen. In de zomernota staat hoe Arnhem deze bezuinigingen op probeert te vangen.

Lees verder
29 juni 2015

Ver-herbouw Musis

Musis moet worden ver-herbouwd! Het eens zo prachtige monumentale pand is helaas door achterstallig onderhoud en een monumentale blunder uit de jaren '80 toe aan een grondige aanpak. Dat de huidige bewoners van het pand (het HGO) en artiesten die er spelen zich nu door vochtige kelders moeten banen, kan echt niet meer. Ook de achterkant uit de jaren '80, met onrendabele zalen en een kegelbaan, is onhoudbaar. Het is dan ook goed dat er is begonnen met de sloop van deze achterzijde, waardoor Musis weer in haar oude glorie hersteld zal worden.

Lees verder
30 mei 2015

Raad stemt over Presikhaaf Bedrijven

Met de invoering van de Participatiewet, de grote bezuinigingen en meer verantwoordelijkheden wordt het voor gemeenten niet zo eenvoudig om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed te helpen. Gemeenten moeten volgens de SP duidelijke en slimme keuzes maken voor deze mensen. Het gaat hierbij immers om mensen die voorheen onder de WSW en de Wajong vielen en een begeleiding en ondersteuning nodig hebben.

Lees verder
28 april 2015

Perspectiefnota gemeente Arnhem

Op de politieke agenda stond dinsdag 28 april de Perspectiefnota 2016 – 2019 van de gemeente Arnhem. De gemeente Arnhem krijgt de komende jaren steeds minder geld vanuit Den Haag toebedeeld. Er moet op het budget worden bespaard, wat neerkomt op circa 20 miljoen euro. Dit betekent dat er weloverwogen keuzes en besluiten moeten worden genomen. SP-fractievoorzitter Cris Lenting hield dinsdagavond, tijdens de besluitvormende vergadering, een betoog waarin hij de standpunten van de Arnhemse SP duidelijk maakte.

Lees verder
23 maart 2015

Energie voor de wijken

Wijken die zelf in hun energiebehoefte kunnen voorzien. Buurtbewoners die duurzaam energie opwekken en onderling kunnen verruilen. Zonder tussenkomst van de grote energiereuzen. Betaalbare duurzaam opgewekte energie voor en door en van mensen zelf. En de mogelijkheid voor elke buurtbewoner, rijk en arm, om mee te doen. Dat is onze droom. Een droom die niet langer een utopie is maar werkelijkheid kan worden. In Arnhem, de mogelijkheden liggen er.

Lees verder

Pagina's

U bent hier